2018. március 21., szerda

Még tart a héten a Projekt Showroom pop-up bolt!

Néha azért tudom magam szégyellni, amikor olyan eseményekre már csak a finishben tudok eljutni, mint például a Projekt Showroom (ITT) új pop-up boltja, amit most a Paulay Ede utca 29-ben tudtok meglátogatni. Még a héten (hétvégén is) és jövő hét első két napjában (de az már inkább egy pakolós időszak) lehet látogatni az innen-onnan összegyűjtött különleges kínálatot. Pedig ez minden szakember számára kötelező program kéne legyen, bútorgyűjtő laikusoknak pedig a legszuperebb időtöltés. 

Jaj, nagyon sok mindenbe szerettem ám bele, például a fenti szőtt Boucherouite rongyszőnyegbe (erről a műfajról kis gyorstalpalóban annyit, hogy amikor a marokkói berber nők kifogytak a jó minőségű gyapjúból, elkezdtek minden sz.rból - maradék gyapjú, pamut, műszál, nylon, stb... - szőnyeget készíteni. Úgy az 1960-as és 1970-es évekre lehet datálni a megjelenést...  Az európai szövési technikától eltérően nem alkalmaztak előre kigondolt mintát, ahogy esett, úgy puffant alapon csodálatos minták és színkombinációk születtek). Szóval nagyon elhoztam volna a szőnyeget, de ez az egész kiállítás legdrágább darabja, olyan kétszáz valahány ezer forint, és ennyit most nem tudok rászánni a balatoni nyaraló dekorációjára... :((((

Olcsóbban hozzá lehet jutni a magyar iparművész által magas minőségű fonalból készített, egyedileg színezett csodálatos makramékhoz, ezek most nagyon népszerű dekorációi a rusztikusabb otthonoknak. Ezzel a makramé dologgal viszont úgy vagyok, hogy nem tűnik egy extra bonyolult dolognak (kötni és horgolni az istenért se tudok megtanulni, állandóan nekifutok egy sálnak, de nem jutok vele sehova, annyira unom...), de ez szerintem simán menne, persze komoly instrukicók alapján, szóval ha egyszer lesz ilyenem, magam fogom megvenni a fonalat, csomózni és kötni, és a kertünkből szedem majd az ágat is hozzá. Igaz, ha órabérbe leosztanám, amit én ezzel fogok tölteni, biztos szarul járok, plusz az eredmény se lesz olyan csodás, mint a Projekt Showroomban található kész darabok. Szóval nem azt mondom, hogy nem érdemes megvenni őket!!! 
Csodálatos kézműves kaspókat lehet kapni, ezekért a zöldekért egészen megőrültem. 
Ezek a népi használati tárgyak is nélkülözhetetlen elemei a rusztikus konyháknak...  Amúgy egy-egy ilyen darab egy minimálabb konyhában még inkább üt, ahol a letisztult környezet kiemeli ezeknek a tágyaknak a csodás anyagát, formáját, cserébe pedig a tárgy életet lehel a környezetébe. 
Klassz bútorokban, világítótestekben nincs hiány. Több kedvencem is van, valamiért alig fotóztam... :(
Ha normális áron szép szőnyeget keresel, akkor is érdemes bekukkantani. Meg a kiegészítőkért. Ez a rózsaszínű kaspó is must have darab... :) Nagy önuralom kellett, hogy otthagyjam... 

Szép formájú vázák egy nagyon klassz szőnyeg előtt.
Menjetek, nézzétek meg a kínálatot, és tegyétek egyedivé az otthonaitokat! Nem mellékes az sem, hogy a szakmájuk iránt elkötelezett, az értékeket felismerő és megmentő emberek munkáját támogatod a vásárlásoddal! Jó böngészést!

Projekt Showroom (facebook esemény: ITT)
Paulay Ede utca 29.
Hivatalos nyitvatartás: március 25-ig mindennap délelőtt 10 től este 8-ig.
Hétfő-kedd még látogatható.
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.