2018. március 14., szerda

Végre kész a WC is!

Milyen szerencse, hogy ma végre megvettem Juditu DIY könyvét (DEKOR.ÁLOM), mert végre adott egy löketet, hogy az utolsó réteget is felvigyem a szakadt kis pöttyös faliszekrénykére, amit a Vaterán lőttem. 
A WC nem a házunk legszerencsésebb helyisége, meg is szenvedtem vele rendesen... A mérete nagyon aprócska, korábban nem volt benne kézmosó, de hát anélkül mégse lehet külön WC-t használni, szóval rakattam bele egyet. Extra keskeny szanitert kerestem, valami no name márkából találtam méretben tökéleteset. Megrendeltem, megérkezett, és amikor itt volt az ideje, a vizesek fel is szerelték. Na, azt láttátok volna! Valahogy az alsó konzol része, ami a falon tartja, nem derékszöget zárt be a mosdó felületével, így az gyakorlatilag lefittyedt. Néztem-néztem, és jól leb.sztam a vizeseket, hogy hogy lehet ilyen trehány munkát végezni. Szegények, nem győztek magyarázkodni, és nyugtatgattak, hogy no para, nem esik le, csak úgy néz ki.... :)))) Na, mondtam, nekik, hogy azonnal leszerel, kuka, és akkor megrendeltem a Laufennek a legkisebb kézmosóját. Az van most benn. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy NEM SZABAD no name cuccokkal kezdeni a fürdőszobában, mert megjárjátok. Csak magamra nem hallgatok. 
(Kis mit honnan... Padló: mikrocement by BetonDekor. Csempe: Tonalite - másodosztály kb. 4000 Ft/m2-ért, ez ilyen gyönyörű, felületén töredezett típusú, a Rokfortban vettem a Zoltán utcában. Záró szegély: NMC léc a Planalto Kft-től vettem. WC: Roca. Tükör: HandM Home)

Na mindegy, mindent elintéztem, beköltöztünk, csak tökre zavart, hogy nem tudom hova rakni az extra wc papírt, a női cuccokat, egy illatosítót, ilyesmit. Illetve ott voltak a szemetesen felhalmozva, elég szarul nézett ki az egész. Már egy ideje filóztam, hogy mi kerüljön be, de valahogy nem jutottam egyről a kettőre. Aztán - amikor rámtört az eredetiség utáni vágy (ami egyébként egy posztsorozatban manifesztálódott, ha emlékeztek...) - rájöttem, hogy valami régebbi kis szekrényke kéne...  Ekkor vettem meg az alábbi pöttyöskét, ezt meg is mutattam a facebookon a többség nagy megrökönyödésére... :)
Megérkezett a kis cuki, fogtam, alaposan kisuvickoltam, és megnéztem, milyen festékek vannak itthon... Megmondom őszintén, elég ritkán vagyok tudatos ezekben a DIY projektekben, és leginkább abból szeretek főzni, ami itthon van. Pl. azért lett minden utólagos falfestés szürke (az étkezőben a pad mögött, illetve az ágy mögött felfestett "fejtámla"), mert ez a szín maradt meg a kültéri falfestésből. Most is éppen maradt még a bödön alján annyi, hogy a kis szekrény belsejét szürkére fessem vele. Aztán arra gondoltam, hogy inkább frissítenék, mint cukisítanék a dizájnon, így hófehéret kapott a külseje. Csak éppen nem volt itthon normális fehér zománcfesték, már vagy három réteggel felmentem rá az itthon talált Ikeás izével, és még mindig semmi nem történt. Persze, mert az kezeletlen fához való lazúr cucc... :))) Nem jött be, na, de legalább megpróbáltam... Ma végre - hála Juditunak - beugrottam a festékboltba, és vettem normális fehér zománcot, így befejeztem a kisszekrényt.
Semmi extra. De szerintem aranyos... :) És mindig jól esik megmenteni valamit a múltból.
SHARE:

6 megjegyzés

  1. Kedves Petra! Nagyon tetszik, letisztult, tiszta, kis extrával. Egy kérdésem van, amit örülök, hogy végre megkérdezhetek valakitől. Miért nem rejtett a tartály, és miért nem lebegő a wc? Engem borzasztóan érdekel, mert sosem értettem, hogy új lakásokban, miért nem rejtik el a tartályt. A lebegő wc nyilván ízlés dolga, de nekem egyszerűbb takarítani. Köszönöm ha válaszolsz. Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andi!
      Ha jól emlékszem, itt alsó kifolyású WC volt eleve, tehát nem jött szóba a lebegő wc. Ha nem lebeg, akkor meg minek szerelném beépített tartállyal. Amúgy újabban sokszor rakok be tartályosat direkt - ha olyan stílusban vagyunk - mert most ez a régieskedés kicsit divat... :) Egyébként pedig teljesen igazad van: sokkal jobb a falra függesztett WC, mert könnyebb tisztítani alatta, ez a praktikus választás!

      Törlés
    2. Kedves Petra!Most találtam blogodra és máris nagy híved vagyok.Tetszenek a munkáid és a laza, vicces írói stílusod is.Ezt a bejegyzést olvasva nem tudom, miért nem jutott az eszembe, hogy egy ilyen kisszekrényt tegyek a WC,be, pedig már négy darabot lomiztam , amiből 3 még felújításra vár. Egyet a lányom körömlakkjainak már felújítottam. Te lezsedted a rgi festéket?.Mert nekem nagyon nem akart lejönni, belerokkant a kezem, mire kromofággal, sok csiszolással úgy ahogy festésre alkalmas lett, nagyon le volt peregve a festék, de a maradék nem akart lejönni. Ismersz valami erősebb festékoldószert?

      Törlés
  2. Mondjuk egy kis darab gumi vagy bármilyen vacak alátéttel orvosolni lehetett volna a derékszög problémát, nem ? :)))
    De ez a mosdó biztos szebb. Gabi

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Nagyon király! A legjobban az tetszik hogy tényleg nemcsak szép hanem egyedi is. A pinterest is tele van szép, de egyforma WC-kel (powder room), de azok valahogy egyformák. Ez egyszerre lett finom angolos, skandis és mégis Egyedi és nem kommersz!
    De most komolyan, na jó csak viccből nálatok az extra WC papir az csak egy guriga? Tudtok valamit:D
    A kis kézmosókhoz szólva, ebbe belefér rendesen a két kéz kézmosáskor?
    Tudom hogy ha kicsi a hely kell a kompromisszum, de én nem találtam még jó kicsi kézmosót.
    Üdv, Klári

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.