2019. július 29., hétfő

Indul a lakókocsi projekt! - Felhívás szponzorok részére

Körülbelül egy éve sikerült megvennünk a tökéletes lakókocsit... Éppen akkora, amilyenre vágytunk (se nem nagy, se nem kicsi), gusztusos a formája, elég szép belülről is. Igazán megkímélt állapotban leltünk rá, látszik, hogy eddig is szerették. Le is vizsgáztattuk, és - ugyan nem nagy útra, de - már használatba is vettük alkalmanként. 

A telet a pajtában vészelte át, hogy idén végre nekilássak a munkának.

Most kezdek el inspirálódni a különböző oldalakon... Még nem döntöttem el, hogy a külsejébe milyen szinten nyúlok bele, mert elég szép most is. 

Itt van néhány példa: 
 (forrás: homes to love)
(forrás: living in a shoe box)

(forrás: homes to love)

De forduljunk a belső felé... Mondtam, hogy jó állapotú! Tiszta és gusztusos az ágy rész, a szivacsokat nem kell kicserélni, csak új huzatot kapnak majd... Új függönyöket varratok és lámpát is cserélek. Természetesen mindent festünk, a padlót cserélem, némi tapétára is vágyok.

A konyha is új színeket és új megoldásokat kap.

Tökre szeretem, hogy van "fürdőszoba". Ezek a mobil wécék elég praktikusak, a hozzájuk kapható vegyszer pedig a lehető leggusztusosabbá teszi a végterméket. :) Már amennyire lehet... Ezt a helyiséget is szeretném tök szexire varázsolni.

Csak egy kis ízelítő, miket lehet kihozni egy ilyen lakókocsiból...
(forrás: homes to love)
(forrás: zevy joy)
(forrás: dwell)

Nekilátok rajzolgatni, tervezgetni, színeket, anyagokat válogatni. Ehhez kérném a segítségeteket. Olyan cégeket keresek, akik szeretnének megjelenni nálam, és hozzátenni valamit a lakókocsi projekthez. Barterre hívom fel a gyártókat, forgalmazókat: örömmel mutatom be a terméküket használat közben, beépítve, stb... Mi az amire szükségem lesz?

- Vinyl padló (az egész lakókocsi területére)
- Tapéta
- Valamilyen vízálló burkolat, ami könnyű (pl. vízálló műanyag panel csempe helyett, de valami esztétikus fajta)
- Festék-festék-festék (örülnék speciális fajtának, ami műanyagot fest, lefesteném a mosdót is, ha lesz mivel, tapadó alapozóra is szükségem lenne, lefújnám/festeném a műanyag fogantyúkat, fémre való klassz festék, vagy spray is kéne, stb, stb...)
- Textil (a szivacsok áthúzásához, a függönyhöz)
- Lámpa (szeretnék egy könnyű, új lámpát az étkező fölé, és 2-3 kisebb lámpát a mosogató fölé, a fürdőszobába, és az étkezőbe)
- Kiegészítők, felszerelhető kütyük, bármi jöhet, ami izgalmas, szép, és jó jöhet egy lakókocsiba.

Mindennek örülök, ami hasznos és dekoratív, sok olyan dolog is előkerülhet, amire én nem is gondolok, hiszen a gyártók/forgalmazók sokkal jobban ismerik a saját palettájukat.

Szeretettel várom az ötleteket, felajánlásokat! Cserébe szép megjelenést ígérek és őszinte visszajelzést szakmai szemmel...

Elérhetőségem: petra@terkultura.com, vagy +36 30 580 6329 (telefonon kicsit nehézkes elérni, mert "nyaralós üzemmódban" vagyok - a nem fogadott hívások el szoktak veszni, de egy sms-re mindig tudok reagálni, visszahívni!)

Nagy izgalommal vágok bele ebbe, kicsit már hiányzik a fizikai munka... :)

Kövessétek az eseményeket itt a blogon és a facebook oldalon (ITT)!

SHARE:

2019. július 9., kedd

Hello nyár, hello nyaraló!

Ha otthon már minden szép és jó, komfortos, nem beszélve arról, hogy még kert és medence is van, akkor nagyon nem mindegy, milyen állapotú helyen töltjük a szabadidőnket, elvégre otthon is eléggé ki lehet kapcsolni.
Idén mondhatom el először, hogy végre-valahára a saját nyaralónk is elérte a szintet, hogy szívesen töltök benne időt... A környezet - a Balaton-felvidék - eddig is csodálatos volt, de a lerongyolódott falak között éjszakázni nem volt éppen felemelő. Sokat tervzetük, hogy milyen mélységig és mely épületekhez fogunk hozzányúlni, de az élet máshogy hozta. Közben többet költöztünk és építkeztünk, mint gondoltuk volna, így az anyagiak erősen behatárolták a lehetőségeinket. Végül - egyelőre - nem a telken található nagy pajta vált lakóépületté, ahogy azt először terveztük, hanem az eredeti molnárlakot (mert ezt egy vizimalom...) varázsoltuk komfortos nyári bázissá. Az átalakításról már télen írtam egy mindent összefoglaló posztot (ITT), de a külső változásokat nem dokumentáltam megfelelően, ezt gondoltam most pótolni.
Nem sok minden látszik a házból, a négy éve ültetett kis vessző diófa ugyanis őrült növekedésnek indult: itt minden másképp működik, mint "normális" helyeken. Azóta elültettünk még diófát, mert az gyorsan nő... :))))
Ilyen volt a ház, amikor megvettük:
És ilyen most:
Fehérre festettük a sárga falakat, kicseréltük a nyílászárókat, újrarakattuk a támfalat, a lépcsőket, és szaletlit építettünk, mert most már nem kiskertként, hanem teraszként funkcionál a ház előtti magaslat. 
Gyakorlatilag ez a nappalink... A képen nem látszik, de még kanapénk is van itt.
Dani csodálatosra varázsolta a kertet is: mindenhol virágok, bokrok, fák, és köszönhetően a párás levegőnek (meg a sok-sok leszállított lótrágyának...) nőnek, mint a dudva... 
Augusztusban majd mutatok kedves részleteket is.
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.