2022. július 5., kedd

Arbonika - száraz virág tele élettel

Szeretnék Nektek bemutatni egy nagyon izglamas vállalkozást. 
Amikor megismertem az Arbonikát, azonnal beleszerettem abba a kifinomult stílusba, könnyedségbe, üdeségbe, ami nekem eddig gondolati síkon sehogy sem állt együtt a száraz virág műfajával. Az Arbonikán keresztül ismertem meg ezeknek a gyönyörű csokroknak a sokoldalú felhasználhatóságát, az egyszerű értékesítési módszer pedig, amelyet a weboldal kínál, egy klikkelésnyi közelségbe hozta éttermünk számara ezt a kézenfekvő és különösen stílusos dekorációs megoldást. Soha szolgáltatással elégedettebb nem voltam, mint az "éves csokor előfizetéssel": minden hónap elején - immár hatodik alkalommal -  pontosan érkeznek csokraink a vendégeink és munkatársaink legnagyobb örömére. 
Izgatta a fantáziámat, honnan ez a kifinomult stílus, az ötlet és a professzionális kivitelezés, ezért megkértem az Arbonika tulajdonosát, Jóssa-Pál Adriennt, hogy meséljen kicsit magáról, a vállalkozásáról, a kezdetekről és a célokról. Fogadjátok szeretettel! 

Mivel foglalkoztál korábban? Mesélj kicsit magadról!
Ez izgalmas lehet, amikor erről mesélek, akkor sokszor meglepődnek az emberek. Én tulajdonképpen táncművész vagyok és rendezvényszervező, kicsit olyan kívülről néha mintha két életem lenne, de számomra teljesen organikusan együtt mozog ez a két szenvedélyem. Sokszor úgy érzem egy virágkompozíció megkreálása a színek és a formák játéka miatt legalább olyan izgalmas és mozgalmas mint a táncos improvizáció. 10 éve foglalkoztam a hazai tánckultúra aktív építésével, jelenleg nem oktatok táncot, mert alkotói szabadságon vagyok, de továbbra is részt veszek a közösség további dolgaiban. Engem nagyon megviselt annakidején a járvány okozta szociális torzulás, most az egyedül töltött idő a virágok között és vállalkozás kihívásai töltenek vissza nagyon. 

Hogy jött pont a száraz virág ötlete?
Ahogy rengetegen, én is nagyon szeretem a virágokat. Viszont szerettem volna valami olyat alkotni végre ami nem veszik el a pillanatban, mint a tánc. Ha virágokkal szeretnék foglalkozni, akkor az élő virág pont ilyen múlandó, úgyhogy az örök virágok, vagyis a szárított alternatíva jelentették számomra a megoldást.

Mi inspirált? Mi alapján alakítottad a koncepciót?
A vállalkozást sokat inspirálták a külföldi utazásaim, más kultúrák életvitele, otthonaik, és természetesen az aki én vagyok a saját gyerekkori élményeim. Én egy nagyjából 2000 főt számláló kis településről sodródtam sokfelé a világban és a falusi élet és az ehhez kapcsolódó emlékeim, akár a szüret vagy a kukorica berkása a "góréba" mind meghatározták, hogy milyen hangulatú lesz az Arbonika. 

Ha egy virág kompozíciót készítek akkor az emberek inspirálnak, az évszakok. Szeretem a festményeket és a zenét is. Igyekszem olyan dolgokat belecsempészni egy csokorba amire ha valaki ránéz akkor nem "csak" jobb hangulatba kerül, hanem el is gondolkodtatja valami miatt, ha asztaltársaságok beszélgetés beindítója tud lenni egy csokor akkor számomra az sikerélmény. Mint egy jó alkotás.

Vannak kollégáid? Kik ők, hogy találkoztatok?
Ketten vagyunk akikre úgy szoktam hivatkozni, hogy Arbonika Lányok. Én és Kinga. Kinga barátnőmet a táncon keresztül ismertem meg, Ő az aki a legtöbb praktikus segítséget nyújtotta számomra a vállalkozás beindításánal és azóta is. Illetve a kis csapat tagja még Elza aki a dolgosabb időszakokban a műhelyben fáradozik velem a csomagokon. 

Mióta van Arbonika? Milyen a fogadtatás? Mire van igény?
Most leszünk 1,5 évesek. Meglepően közvetlen és barátságos a fogadtatás, nyilván kezdetben a család és a barátok jelentették a legnagyobb támogatást, de már az első tavaszi szezonban sokan voltunk az " Arbonika közösségben". Az első nyáron már volt sok esküvőnk is az idei nyarunk is nagyon mozgalmasra sikeredik. Ami lassan az egyik specialitásunkká kezd alakulni, azok a Virág Fejdíszek, ezt nagyon sokan rendelik, a "kisesküvői" csomagunk keretein belül, amiben Hajdísz + Csokor + Ajándék Vőlegény Kitűző van. Ahogy észrevettem a rendezvény dekorálásra van eddig nagy igény, illetve a mindenki által elérhető darabokra, amit az otthonába el tud helyezni. De készítettem már kirakat dekorokat, egyéb területen alkotó művészek kollekcióihoz a fotózásra Szárított Virág Installációkat, úgyhogy sok érdekes iránya van ennek. Ennél  persze én még sokkal több lehetőséget látok a virágokban, úgyhogy bízom benne, hogy sok ötletünket sikerül megvalósítani majd, várom a kihívásokat. 

Honnan jönnek a virágok? 
Mindenhonnan, de tényleg. Piacról, hazai és külföldi nagykerekből, termelőktől. 

Ki készíti a kreatívokat és a fotókat? Nagyon szépek.
Én készítem és köszönöm a kedves szavakat, mert nagyon - nagyon jól esnek. Szerintem a social média felületein minden alkotó szenved azzal, hogy hibátlanul jót és önazonosat alkosson, ez egy komoly kihívás. 

Miben látod a jövőt? Merre tervezel fejlődni?
Rengeteg álmom van, kisebbek és nagyobbak is. Én a nagyobb álmaim nem merem legtöbbször megosztani, mert félek, hogy nem válnak valóra, de a rövid távú tervek között szerepel az, hogy egyre több workshopot csináljunk még több rendezvényeket dekoráljunk, kirakatokat, éttermeket, kávézókat. A szárított virág, legrosszabb esetben is 3-4 évig gyönyörű marad ez szerintem kiváló befektetés lehet dekoráció terén. Illetve a szívemben dédelgetem egy mindenki által látogatható Studió & Virágbolt gondolatát is.

Mi az aktuális kedvenc terméked az Arbonikán?
Jelenleg a Csokor Előfizetés a kedvencem, egyrészt azért mert nagyon izgalmas minden hónapra aktuális hangulatban alkotni, másrészt pedig azért, mert úgy érzem ez valami olyan, ami nagyon hasznos is tud lenni, akár recepciókra, vagy üzletekbe, vagy ha valaki olyan mint én, hogy nem tud annyi figyelmet fordítani az élő virágaira, de szereti a praktikus változatosságot. Van Negyed / Fél és Éves Előfizetésünk is, ami az aktuális hónaptól tart az előfizetésnek megfelelő ideig. Az árban benne van a szállítás költsége is egyszer kell elintézni és minden hónap elején az ajtóba érkezik az új csokor. Praktikus, csodaszép és aki szereti a meglepetés erejét garantáltan imádni fogja. 

És igen, ez a csokor előfizetés nekünk is nagy kedvencünk, ugyanis nem kell semmit észben tartanunk, minden hónap elején megérkezik egy újabb meglepetés csoda-csokor... 

Köszönöm, hogy bepillantást engedtél a kulisszátok mögé, nagyon sok sikert kívánok, és gratulálok!

Arbonika weboldala: https://www.arbonika.com
Arbonika a facebookon: https://www.facebook.com/arbonika

SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.