2010. május 31., hétfő

Gyémánt félkrajcár: Csontos Kemény Katalin

Teljesen véletlenül botlottam Csontos Kemény Katalin mozaik művészre az interneten, amikor egy munkámhoz kerestem fényképeket. Pár pillanat alatt meggyőzött a blogján látott anyag arról, hogy itt a helye a Gyémánt félkrajcárban.
Katalin főiskolás kora óta foglalkozik komolyabban a mozaikkal, bár diplomamunkáját kazettás mennyezetekből írta és festette. Vác mellett, Kosdon található műhelyében alkot, mint mondja ez közel, mégis kellően távol van a főváros forgatagától. Heti két délután egy művészeti iskolában tanít képzőművészetet.
"Sokat merítek a gyerekek munkáiból, főként abból, ahogy egy-egy anyaghoz hozzányúlnak, a legtermészetesebb módon kísérleteznek vele, és gátlások nélkül fedezik fel a benne rejlő lehetőségeket.
Többféle anyaggal dolgozom, és nem táboroztam le egy stílus mellett sem. Úgy érzem a mozaik történetének minden korszakához lehetséges a kapcsolódás mai módon is.
Ez a műfaj hatalmas lehetőségeket hordoz magában. Úgy érzem az eltelt évek alatt, és az elkészült munkák után, nem hogy nem szűkülnek a lehetőségek, de új és újabb ajtók nyílnak meg. Tele vagyok ötletekkel, hihetetlen módon inspirál egy-egy újabb feladat.
Nagyon ráhangolódós típus vagyok, szeretem megismerni az embereket mielőtt belevágunk a közös munkába. Minden otthon egy újabb kihívást jelent számomra, és valóban boldoggá tesz, ha lakói megelégedéssel veszik birtokba az általam készített padló, vagy fali mozaikokat. Mivel egy-egy készülő munkával hetekig együtt élek, minden darabját ismerem, szeretem követni a kész munkák utóéletét is."
Sok sikert kívánok, és remélem hamarosan lesz alkalmunk együtt dolgozni!
SHARE:

2 megjegyzés

  1. A véletlen megelőzhető, ha látogatja a http://termuves.hu oldalt.

    Megjegyzem igen-igen jó érzéke van Katalinnak a mozaikhoz.

    VálaszTörlés
  2. Ez egyszerűen gyönyörű!!! Meg kell jegyezni a nevét ennek a hölgynek.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.