2011. július 31., vasárnap

Hétvégi matiné

Szép lakóépületek láttán sokszor gondolkodom azon, vajon milyen enteriőr fogadna belül. Biztosan hasonló kíváncsiság lenne úrrá rajtam, ha emellett az Angliai villa mellett autóznék el. Szerencsére ez alkalommal sok ezer virtuális látogatót fogadnak... :) Például Mátyást Magyarországról.Forrás: itt
SHARE:

2011. július 29., péntek

Lépcső alatt tárolni - szépen

Még mindig a fehér lécsők bűvöletében élek...
Bár a csúnya fogantyúk kiszúrják a szememet, az összhatás mégis nagyon rendezett és üde. A kihúzható verzió praktikus, így egyszerűbben hozzáférhetünk az adott esetben 80-100 cm mélyen megbúvó csetreszekhez is.
Kép: freshome
SHARE:

2011. július 27., szerda

Szürke-fekete tapéták ágy mögé

Bár a fényképeken - többnyire - nem ágy mögött szerepelnek, én mégis oda szánom őket. Számba vettem néhány lehetőséget szürke-fekete színvilágban.Ez lehet, hogy már kicsit uncsi, de azért még mindig nagy favoritom.A geometrikus minták is bejönnek...És a határozottan florálisak is. Ez talán sokkal jobban passzol hálóba, mert lágyabb hatású.A régies hatású, jeleneteket ábrázoló tapéták új kedvenceim.Tapéták: Zoffany, Cole & Son, Omexco, Osborne & Little, ferm LIVING
SHARE:

2011. július 26., kedd

Fehér lépcsők - klasszikus stílusban

Lépcsőképeket válogatok az Interneten, hogy inspirációt gyűjtsek egy előszoba átalakításához. Most a lépcsőfokok fehér márvány burkolatához egyáltalán nem passzoló, kilencvenes években divatos, fényes réz-ezüst színű fémkorlát ijesztegeti az érkezőket (és a háziakat, immáron sok-sok éve), de eljött az idő az áldatlan állapot felszámolására! Esztergált oszlopokkal díszített fa korlátot kap a lépcső (alatta szépen beépített szekrénnyel), amely ezentúl valóban dísze lesz az amúgy igen nagyvonalú térnek. Bár én mindegyik képpel szimpatizálok, asszem ez a felső lesz a kiindulópont. Ilyen szép vékony "pálcikákat" szeretnék. Kecses és légies. És nézzétek a lábazat díszítését azzal a két kis domború léccel!
Forrás: itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2011. július 25., hétfő

Vatera lámpa

A vaterán szuper dolgokat lehet lőni, tegnapelőtt leütöttem például a hálószobánk új díszét! Kedvenc szputnyik lámpánk pedig átvándorol a gyerekekhez, ahol a 11 égő jó szolgálatot tesz majd az esti nagy Duplo vonat partikhoz.
De a lámpák között akad csomó kincs, amelyeket fájó szívvel hagyok meg másoknak. Remélem, segítek megtalálni leendő "gazdáikat".

Ezért a színes mennyezeti vaslámpáért például teljesen oda vagyok! ITTImádom a kristály csillárokat, ITT egy szuper darab!Csak egy gyors bejátszást mellékelnék egy korábbi hétvégi matinéből, hogy lássátok, mennyire állat tud lenni egy hasonló darab a megfelelő környezetben...Cuki kis kültéri lámpa Provence hangulattal. ITTVisszatérve a csillárokhoz, nézzétek ezt a tündéri rózsás darabot! ITTRetro fíling, de milyen szép állapotban!!!! ITTVégezetül egy igazi csemege: egy régi hajólámpa! ITTRemélem, legalább egy valakinek sikerül megtalálnia ezek közül az Igazit! Képzeljétek, egy korábbi vaterás bejegyzésem bútora így került új helyére: gyerekszoba bútor lett a Wall-e kredencből! Remélem hamarosan képeket is mutathatok róla. :)
SHARE:

2011. július 23., szombat

Hétvégi matiné

Most már tényleg nagyon érdekelne, hogy Ti milyen enteriőröket szerettek igazán!!! Ér kommentelni...
Mert én például az ilyet. Amelyiken látszik, hogy nincs agyon tervezve, amelyik kreatív, jó ízlésű emberek gyűjtőszenvedélyéből nőtte ki magát, ahol mindennek van helye, pedig már szinte el sem lehet férni a sok emléktől, ahol a gyerekek rumliszobában laknak, de a játékok szinte művészi értéket képviselnek. Nem klassz?
Mátyás szerint nagyon!!! :)Forrás: Design*Sponge
SHARE:

2011. július 22., péntek

Pillangófotelek bőrből-szőrből

Éppen konszignálok, és belebotlottam ezekbe a szuper pillangófotelekbe... Van más izgalmas is a weboldalon, ha valami egzotikumra vágysz.
SHARE:

Papírcsempék Angliából

Ha valami nagyon különlegesre vágysz, ha a falak színével, mintájával szeretnéd feldobni az otthonod, ha ódon hangulatot csempésznél akár modern terekbe, találtam egy izgalmas megoldást. Louise Body csempe mintájú tapétái nem olcsók, de méterre rendelhetőek, és kevés is elég a hatás eléréséhez. Én azt vallom, a dekoratív otthon legolcsóbb eszköze a tapéta, ám a minőségén nem szabad spórolni, különben pont az áhított cél fordítottját érjük el vele: bóvli lesz az összhatás. Hajrá a tapétázással!!!
SHARE:
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.