2012. január 2., hétfő

Gyémánt félkrajcár: Nyilas Kálmán formatervező

Mivel indíthatnánk jobban ezt az évet, mint, hogy megismerjünk egy fiatal és tehetséges formatervezőt, aki számos humoros, ötletes, és nem utolsósorban öko termékkel örvendezteti meg kis hazánkat.

Épp karácsony előtt talált meg Nyilas Kálmán bemutatkozó levele, amelyben ajánlja magát és szolgáltatásait. Nagyon jó helyre címezte a megkeresést, mert számos esetben nehezítette már meg munkámat a megfelelő, kreatív munkatárs felkutatása olyan feladatokra, amelyek bizonyos esetekben kiverik a biztosítékot egy asztalosnál  (mint, például raklapokkal bajlódni), máskor meg túlmutatnak egy iparos munkáján (pl. egy komplett lámpa elkészítése).

Nyilas Kálmán 2007-ben végzett a soproni Alkalmazott Művészeti Intézetben. Mára, a Magony Zsuzsival közösen létrehozott, Zsiemankaje alkotóműhely  tervezőjeként és kivitelezőjeként számos projektet tudhat maga mögött. Munkájával sokan találkozhattak már: tisztes családanyák a gyermekbarát Kolping hotel folyosóin, a dorbézoló ifjúság pedig a Mumus romkocsma rekeszpuffjain válthatta meg a világot. Jelentem, mindkettőhöz volt szerencsém... :) Kálmán munkáit blogján mutatja be, ezek közül a legnagyobb kedvencem az újrahasznosított anyagokból és betonból készült falilámpa.
És itt a már említett hotel dekoráció is.
Ez pedig egy raklapból készült vízállóra ponyvázott növénytartó-pad.
A Mumus minimál költségvetésű bútorai.
A MOME Dizájn Intézetének cigiző padjai.
Egy üzlet dekorációja.
Több is van a kedves kacatfogasokból.
Ez a csodaszép, bontott gerendából készült falióra megvásárolható a Meskán.
Csak így tovább!!! Remélem hamarosan lesz alkalmunk együtt is dolgozni! :)

Nyilas Kálmán blogja ITT elérhető.
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.