2012. május 15., kedd

Bemutatom: már majdnem kész az egyik "lakásom"...

Emlékeztek még a póklámpás, cementlapos, fürdőszobás, vagy készülő szekrényes bejegyzéseimre? Ezek mind egy (háromból összenyitott) lakás építkezéséről készültek, amelynek munkálatai lassan valóban a végéhez közelednek. Szerintem ismeritek a jelenséget, miszerint, ami beköltözéskor nem készült el, az már nagyon lassan fog (vagy egyáltalán nem). Hát így, lassult tempóban, de azért folyamatosan szépül ez a tavaly elkészült otthon, és már tényleg csak egy-két szőnyeg, lámpa és kép (és fotel kárpitozás és...:)) hiányzik.

Egyébként néhány hete történt egy nagy minőségi ugrás: elkészültek az utolsó beépített szekrények, múlt héten pedig lezajlott a gipszkartonozás is. Ennek apropóján fotóztam most le a lakás egyes helyiségeit (spontán munka egy kis géppel, a képek minőségéért elnézést...)

Az alábbi "kockás" szekrény teljes egészében saját agyszülemény, hosszadalmas terezgetés, valamint az asztalossal (GILD, köszönöm :)) való tucat e-mail váltás és személyes konzultáció után a végeredmény pontosan tükrözi az elképzeléseimet. Sőt...
(Az asztal a MaxCityben található Cassandra Furnitures-ből érkezett - made in Békéscsaba, a felette lógó két Caravaggio lámpa kicsit messzebbről, Németországból...)
A hálószoba, szintén gipszkartonnal beépített, finoman klasszikusra hangolt hatalmas szekrényfala légiesen illeszkedik az enteriőrbe. A majd' mennyezetig érő szekrény nem, hogy nem nyomja agyon a teret, hanem - akár egy falburkolat - finom eleganciát kölcsönöz neki. A középső etap egy nagy tévét rejt. Talán ismerős a vonalvezetés, hasonlót már készítettem magunkhoz, ez tetszett meg a tulajdonosoknak, én meg örömmel terveztem be az ő változatukat. Nevet kéne már adnom a bútorcsaládomnak... Ötlet? :)
Az ágy mellett még korábbi darabok, a régi fürdőszoba tároló egységei például tök jó éjjeliszekrények. Az éjjeli lámpák is váratnak még magukra...
A póklámpa is helyére került, a nappalit díszíti (és világítja ezerrel...). Talán ezen a képen érződik a leginkább, hogy mennyire hiányzik még a textil. Az asztal alá két tehénbőr érkezik hamarosan. 
Bár a lakásban nagyon sok a fényes fehér felület (az itt látható szekrény például egy home-office-ot rejt nyomtatóval, iratokkal, stb...), és egyetlen fal se kapott színt (kivéve az egy-egy helyiségben felbukkanó klassz tapétákat), a legkevésbé sem rideg a hangulat, sőt. Szerénytelenség nélkül állítom, hogy nagyon kellemes egyvelegét találtuk meg a modern, letisztult és a melegebb, rusztikus felületeknek.
Leginkább a konyhájuk miatt irigylem a háziakat! A tér szerencsésen adott volt egy hatalmas és optimális beosztású konyha kialakítására, ahol az egyik falat teljesen beépítettük szekrényekkel (ide került a sütő és a mikró is - lásd. 2. kép), a másik oldalra pedig egy nagyjából U alakú bútor került. Biztos voltam benne, hogy az lesz, de örömmel kaptam abszolút pozitív visszajelzést, hogy nagy kedvenc a Technistone kő pult (köszönet a Madar Épkőnek a maximális igényességű kivitelezésért!). 
A farmerkék felső szekrény mögötti ledvilágítás a táblafestékfalra felkrétázott műalkotásokat hivatott megvilágítani. Itt - alkotások hiányában egyelőre - nem ég... :) 
Imádom a lakás gyerekszobáit, bár őszintén be kell vallanom, itt inkább csak konzulensként működtem közre. A megrendelő hölgy imádja a trendi gyerekkütyüket, bútorokat és kiegészítőket, és első nekifutásra meglepően tájékozott e téren. Beismerem sokszor lepipált az ismereteivel, ki is derült - remélem nem árulok el titkot - hogy hosszabb távon örömmel foglalkozna ilyesmivel. 
A Möbelkunstnak mindenesetre én mutattam be őket, onnan került ez a színesre festett sideboard a második (jelenleg játszó-tomboló helyiségként funkcionáló) gyerekszobába. 
Szintén az ő kérésére került a falra ez a tündéri, bárányfelhős álom-körhinta tapétapanel. Remekül harmonizál a már korábban beszerzett Stokke kisággyal, és az Angliából nemrég érkezett Eames kis hintaszékkel. 
A fürdőszoba cementlappal. A mozaiklapok színösszeállítását magam terveztem meg. Hónom alatt a beige és szürke greslappal érkeztem az Iamarthoz, hogy a színmintákból kiválasszam a megfelelő kombinációt. Innen is már csak a lámpák hiányoznak, de ők nagyon...
 
Büszke vagyok arra is, hogy olyan, a lakberendezést csak enyhén érintő kérdésben is tudtam ötletet adni, mint például a fűtési rendszer kiépítése. Én említettem először a mennyezeti fűtés-hűtést, mint lehetséges alternatívát, ami végül megvalósult, és igazán luxus szintre emelte a lakás komfort fokozatát.
Végezetül már csak annyit mondanék el, hogy elképesztően örömteli volt a munka ilyen nyitott és tájékozott megrendelőkkel. Az elvetett eredeti ötletek helyébe mindig valóban jobbak kerültek, és még a kompromisszumok is (mint például némi spórolás a mennyezeti lámpán...) kifejezetten jót tettek a lakásnak, sokkal egyedibb, ötletesebb megoldásokat eredményeztek.
Köszönöm a lehetőséget! :)
SHARE:

10 megjegyzés

  1. Ez nagyon klafa lett! Gratulálok!

    Szerintem maradhatnak a menő re-used éjjeliszekrények is, pont oda illenek... :P .. sőt, még a lámpák sem zavaróak rajtuk!

    Tényleg nem szerénytelenség a "modern, letisztult és a melegebb, rusztikus felületek kellemes egyvelege". Irtó hangulatos lett! Minden tér pont annyira egyedi (elütő), ugyanakkor pont annyira része a harmonikus egységnek, amennyire kell... én beköltöznék! :P

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Eszter!!! :) Olyan volt ezen a lakáson dolgozni, mintha magamnak építeném. Egy élmény. :)

    VálaszTörlés
  3. gratulálok Petra! ez tökéletes lett! igazán büszke lehetsz magadra!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, modorka! :) A törzsolvasók véleménye a legfontosabb nekem, a visszaigazolás, hogy azt iszom, amit prédikálok... :)

    VálaszTörlés
  5. Óriási gratula, remélem hamarosan máshol is viszontláthatjuk ;)

    VálaszTörlés
  6. Szerencsére személyesen is volt alkalmam megnézni a lakást, és csak gratula!!!! A beépített szekrényeket nem láttam még, de így a képen látva....szerintem nem okoztál csalódást :)
    Jaaa...amúgy a pókos lámpa alatt elég félelmetes volt elaludni :)))))

    VálaszTörlés
  7. Szerencse, hogy túlélted: biztos nem volt éhes... :) Örülök, hogy élőben is működik! Köszi!!!!

    VálaszTörlés
  8. nagyon szép, igazán európai minôségû tér (bár a gyerekszobában a vintage dán teak-szekrény éleinek színezése túlzás, ezek a skandináv bútorok éppen a puritanizmusró szólnak – a mai napig) gratuláció!

    VálaszTörlés
  9. Igazán fantasztikus lett ez a lakás, ez lett az egyik kedvencem a munkáid közül, gratulálok hozzá! Minden kis részletét öröm nézni újra és újra. Azt megkérdezhetem, hogy a gyerekszobában lévő tapétákat hol lehet beszerezni?

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép munka, gratulálok.
    Igazi "nemzetközi" stílus, akárhol is lehetne a világban.
    Nagyon örültem, hogy említetted a mennyezeti fűtés-hűtés lehetőségét.
    Ez engem is nagyon érdekelne, mert most lehetne lehetőségem kiválasztani, hogy milyen legyen a fűtésünk. A légkondi látványa pedig nem túl nyerő.
    Ha tudnál erről a lehetőségről bővebben írni, nagyon megköszönném.
    További szép munkákat kívánok!!! Edit

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.