2012. szeptember 14., péntek

Kamu Tom Dixon lámpa ezüstben

Szerintem nincs olyan dizájnérzékeny olvasóm, akinek ne ugrana be Tom Dixon Beat Light-járól, hogy "ezt már láttam valahol...". Már-már unalomig rágott csont szegény, persze nem véletlenül, Dixon ügyesen lovagolta meg az aktuális trendeket a minimalista bőrbe bújtatott etno lámpájával.
A lámpa dizájn ugyan, az ára viszont kevéssé kreatív, inkább borsos, olyan 110.000 Ft-ért beszerezhető külföldről (itthon például a Solinfo forgalmazza, ár kérésre).
Másolatot sok helyen kapni, most viszont - az interneten szörfözgetve véletlenül - rábukkantam egy igazi gyöngyszemre, egy, a Beat Light formavilágára hajazó, ezüst színű lámpára, a Technolux Giulia Silverre. Szerintem nagyon jópofa, ráadásul az eredetinek tényleg töredékéért, 14.190 Ft-ért osztogatják. Vennék belőle mindjárt 20-at egy jó kis étterembe... :)
Képek: remodelista, winter essence
SHARE:

6 megjegyzés

  1. Kedves Petra,

    annyi megjegyzésem lenne, hogy szerintem eléggé rossz megkozelítés egy olyan lámpát "ualomig rágott csontnak" nevezni, amely egy gyártó legsikeresebb termékének számít. Az meg, hogy kb egy IKEA szintű lámpához hasonlítani mind ár, mind design tekintetében, azt elfogadom egy átlag embertől, de egy lakberendezőtől elég meglepőnek tartom. Ha én is így gondolkodom, akkor lehet gagyi Rolex órát is kapni 10ezer forintért, meg Louis Vuittont is pár ezerért. Csak azért amikor ár irányából vizsgálja csak egy termék eszmei értékét, akkor tegye máskor legyen szíves hozzá, azt az évenkénti két rendezvényt amit Milánóban és Londonban is bemutat a Tom Dixon, meg sorolhatnám a rengeteg olyan marketing és egyéb szellemi munkát... Úgy tűnik, hogy a világ jópár tervezőjének nem gond ez a lámpa, elég csak ha veszi a fáradtságot és elmegy a Dohány utcai Araz étterembe és megnézi mennyire elegáns ez a Beat család. Az meg, hogy TD hogy lovagol a trendeken, azt még egy Karim Rashid esetében elfogadnám, de egy olyan tervezővel szemben, aki képes a saját neve alatt egy nagyon jól működő brandet felépíteni, inkább csak amolyan irjunk több hülyeséget érzem ebben az esetben. Abba bele sem merek gondolni, hogy milyen véleménye lenne egy Vitra Eames Chair, vagy éppen egy Flos Arco-val kapcsolatban,hisz ezrével vannak jobbnál jobb gagyik a neten mindkettőből, és elég "unalmas" , hogy minden nemzetközi magazinban látni. Egyébként csak a végén jelezném, hogy a Beat ára 305 Euro.

    Üdvözlettel:

    Orbán Zoltán
    Solinfo

    U.I az oldalhoz gratulálok, nagyon jó, csak máskor nyugodtan kérdezzen, még ha tudom ez egy szubjektív blog

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zoltán!
    Köszönöm a blogomat méltató szavakat, és az őszinte véleményét.
    Nem értem a felháborodott hangnemet, a "formavilágára hajazó" kifejezés semmiképpen nem jelent egyértelmű megfeleltetést. Persze, hogy jobb az eredeti, nem is tartom túlzottnak az árát, hiszen benne van a megálmodástól a legyártásig (vagyis inkább forgalmazásig) tartó összes kreatív energia, veríték és költség.
    Ettől függetlenül, mint az otthonaikat berendezni kívánó lakossággal folyamatosan kapcsolatot tartó szakember, tisztában vagyok a magyar átlagfogyasztó lehetőségeivel (de még az átlag felett fogyasztókéval is), és tudom, hogy - kevés szerencsés kivételtől eltekintve - maximum egy-két dizájnelem betervezésére van lehetőség. A többi ár-érték arányban megfelelő bútor és kiegészítő kiválasztásához pedig nagy kreativitásra van szükség.
    Ezért örültem meg, amikor teljesen véletlenül belebotlottam ebbe az olcsó alumínium lámpába.
    Egyébként pedig tényleg azt gondolom, hogy a Beat Light (a RAR-ral, a Pantonnal, az Arco-val - és még sorolhatnám - egyetemben) rettentően túl reprezentált a nemzetközi magazinok hasábjain. Persze, mert nagyon jók, kényelmesek, mutatósak. Ettől függetlenül szívem joga kicsit már unni őket... :)
    Örömmel linkeltem be a Solinfot a posztomba, mert színvonalas üzletnek tartom, klassz termékpalettával, felkészült és segítőkész szakembergárdával. Mindkettőnk örömére szolgálna, ha minél több közös projektet valósíthatnánk meg. Bár úgy lenne! :)
    Üdvözlettel,
    Nikoletti Petra

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  4. lelket melengető, hogy egy tervező képes felmérni a megrendelő lehetőségeit, és megkeresi az árban megfelelő terméket, nem duzzogva húzza az orrát, ha nem válogathat neves tervezők termékei közül. megjegyzem, sokkal több kreativitás és leleményesség szükséges ahhoz, hogy megkeresse a megfizethetőbb és mégis minőségi változatot.

    üdv, k.j.

    VálaszTörlés
  5. A Technolux forgalmazza feketében is, sőt több formában. A lányomnál az étkező asztal felett lóg most 3 belőlük :-) ... megfizethető áron. Hogy hogyan merték ennyire konkrétan lekoppintani nem tudom, de ez legyen az ő bajuk. Vásárlás előtt féltem, hogy nagyon gagyi lesz, de egyáltalán nem az!
    http://www.elter.hu/lampatipusok/fuggesztek/1-izzos-fuggesztek/technolux-perugia-1-izzos-fuggesztek/TL-4090

    a lap alján ott a többi verzió is.
    Ági

    VálaszTörlés
  6. Már nem elérhető??

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.