2013. szeptember 11., szerda

Függöny, mint térelválasztó

Nagyon szeretem a függönyöket! Szerintem minden stílusú lakásnak nagyon jól állnak, sokkal barátságosabbá teszik a teret, tényleg felöltöztetik. 
Általában azt gondolom, az egyszínű függöny szebb. A legmutatósabb trükköm, hogy két sötétítőt teszek egymás mellé más-más színnel és anyaggal. Jó sűrűn, kicsit megrogyva (5-10 cm-rel hosszabbra hagyva) a földön. 
És persze nem csak az ablak előtt mutatnak, praktikusés hangulatos térelválasztó válhat belőlük. Erre ollóztam össze néhány példát. 

A háló-nappali funkció elkülönítése:
Ez csodálatos:
Az alábbi képen a könyvespolc tölti be a térelválasztó szerepet, de adott esetben a függöny behúzásával intimmé tehetjük a hálót:
Divat a fürdőt a hálóval egy  légtérbe tervezni. Egy kevés elválasztás ide is jól jöhet:
Nagy terek finom szabdalása nappalin belül:
Az új, hatékony páraelszívóknak köszönhetően a terjengő szagok már nem állnak a nappaliba integrált konyhák útjába. Nekem általában nagyobb problémám a rumli elrejtése. Erre egy függöny tökéletesen megteszi:

Végezetül el kell mondjam, az alábbi képet nehezen tudom értelmezni. Olyan, mintha egy iroda volna, lefüggönyözve egy ággyal. Ebéd után persze jól esik egy kis szunya... :)
Forrás: itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Nagyon tetszik, és nagyon különleges ez a fajta térelválasztás. Némelyik ugyan kicsit mesterkéltnek tűnik, de a célnak megfelel. Sajnos zajhatást nem véd ki, így a hálószobával egyben lévő fürdőszobát, zuhanyozót nem is tudom elképzelni másutt, csak egyszemélyes otthonban. De úgy jó, praktikus.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.