2013. december 29., vasárnap

Argentín napló: első két nap = aklimatizálódás

Sziasztooook! Itteni idő szerint tegnapelőtt reggel, egy nem is túl vészes éjszakai repülőút után megérkeztünk Buenos Airesbe. A reptérről azonnal tesómék házába jöttünk, ahol azóta is pihegünk, szokjuk a forró és párás időjárást, amiről csak annyit, hogy per pillanat az egyik oldalon a következőt írják róla: 35 C but feels like 47…. És tényleg. :)
Tegnap reggel fotóztam néhány részletet a házban, ami még annál is sokkal szebb, amit a korábban kapott képek alapján gondoltam róla (ITT). 
A kapun belépve például ez fogadott:
Az egész ház tele ilyen fém-üveg szerkezetekkel:
Készítem a reggelit:
Megőrülök ezért a márvány falburkolatért:
Kandalló díszített vas oszlopokkal és egy art deco fotelpárral, amely áthúzásra vár...
Este elfogyasztottuk az első isteni steakünket, a Parrilla La Cabrera étteremben, ahol a falakon nincs egy négyzetcenti hely sem, a marhára pedig vetítővel került fel az ábra.
SHARE:

4 megjegyzés

 1. Szia!
  És mi van a hőséggel és a vízhiánnyal? Itt rendkívüli állapot bevezetéséről szólnak hírek.

  http://index.hu/kulfold/2013/12/29/rekordhoseg_es_szuksegallapot_argentinaban/

  VálaszTörlés
 2. Ja, és a háztól csorog a nyálam! :)

  VálaszTörlés
 3. Hőség van, szerencsére nálunk csak egy fél napig nem volt áram, most már csak az Internet akadozik időnként. Egyik este a srácok elmentek kicsi mulatni, akkor belebotlottak egy tüntetésbe, ahol égettek az utcán, de nap közben nagy a nyugalom, a mi környékünkön nincsen semmi extra. Tévét nem nézünk, így ezekről én is csak a magyar hiradásokból, és egy-két argentín baráttól tudok. :)

  VálaszTörlés
 4. Akkor jó! :) Mi szeptemberben Hániában futottunk bele egy kis ottmaradt könnygázfelhőbe, de a krétaiak ezt is tök profin intézték. Volt kis tüntetés, volt kis oszlatás, utána mindenki tovább kávézott együtt a kafénióban,

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.