2013. december 5., csütörtök

Karácsonyi dekoráció másképp

Idén érdekes karácsonyunk lesz, 26-án ugyanis elutazunk jó hosszú időre. Képezljétek, nagyon úgy tűnik - életemben először - karácsonyfánk se lesz, hiszen arra a két napra minek… Egyik rokontól a másikig rohangálunk majd, a gyerekek ott kiélhetik magukat.

De akkor mi legyen, mert hát valami mégis csak kell…

Olyan karácsonyi dekorációt kerestem, amely akár fa helyett is megállja a helyét, tartós, jövőre is felhasználható, esetleg más alkalmak dekorálására is alkalmas.

ÉÉÉÉS - a WestEnd főutcájának egyik ajándékpultján rámkacsintott!!! Nem is értem, korábban hogy nem jutott eszembe, hogy a világító pamutlabdák mennyire emlékeztetnek a karácsonyfa díszekre, ráadásul tökéletesen alkalmasak kiváltani, vagy kiegészíteni a már meglévő darabokat. Veszek párat, dekorálom velük a tálalót….
De lehet, hogy anyukámékhoz is átviszem az ünnepi asztalra...
Szenteste pedig átpakolom egy létrára, és tádádádááááá kész is a saját bejáratú DIY karácsonyfánk! :) Azért lehet, hogy egy-két fenyő ágat is kap, ne legyen olyan kopaszka…
Ha Nektek lesz rendes (vagy mű) fenyőtök, azon is nagyot üt! :)
Elég lelkes vagyok, mert ez így költséghatékony megoldás lesz, hiszen az adventi dekorációt minősítem át karácsonyfadísszé, azaz két legyen ütök egy csapásra…
A Classhome oldalán (ITT) most találtam kifejezetten karácsonyi kiadást ezüst szállal átszőve (10 és 20 gömböset).
De lehet, hogy inkább összeállítok magunknak egy barnás-pirosas egyedi mixet, mert arra is van lehetőség. Én most összeszámoltam, a fenti létrán egy 50 gömbös változat van (ez 11.990 Ft), talán arra fogok rámenni, de még gondolkodom, hogy ne vegyek-e helyette kettőt, egy 35-ös (8.990 Ft) és egy 10-es variációt (3.990 Ft), mert az ünnepi asztalra talán elég a kisebb.

Annyira klassz, ha kész lesz, posztolom! :)
SHARE:

3 megjegyzés

  1. Nagyon jó ötlet, utazás miatt nekünk sem lesz idén karácsonyfánk, úgyhogy meg is rendeltem a gömböket :)

    Zsófi

    VálaszTörlés
  2. nálunk évek óta az van a karácsony fán, kevés megválogatott dísszel, és nagyon szép! ha valakinek szűkös a büdzséje, én karácsonyi vásárban vettem, úgy 3000 Ft-ért, igaz sajátkezűleg kellett az összenyomott gömböket egy ceruzával "kinyomni", de megérte :) és néha én is felteszem még előtte-utána szobadekorációnak.

    VálaszTörlés
  3. Nekem is van, ebayről, kb. 10 euró volt. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.