2013. december 13., péntek

Kicsi Karácsonyi Készülődés blogger módra

Egyszer csak nagyon kedves levél landolt a postaládámban - karácsonyi ebédre lettem hivatalos a csodás üvegékszereket készítő Panyi Zsuzsihoz három bloggertársammal együtt, hogy , "csináld magad" üzemmódban - közben eszmét cserélve az élet és az internetes világ eseményeiről - kellően ráhangolódjunk az ünnepekre. 
Megkaptuk az instrukciót: vigyünk magunkkal egy-egy könnyen elkészíthető karácsonyi ajándék alapanyagait, és egy nagy asztalnál mindenki befejezi saját remekművét. 
Elszaladtam hát az Ikeába, beszereztem néhány jó áron kapható csatos KORKEN üveget, magamhoz vettem a kifogyhatatlan doboz SKOLATEX táblafestékemet, felkaptam egy tekercs festőszalagot, egy ecsetet és egy rongyot, így indultam a találkozóra. 
Mire én is megérkeztem, Zsuzsiék már bőven alkottak. Először találkoztam a lányokkal személyesen, klassz volt, hogy igazán heterogén tevékenységű csapat jött össze: a házgazdánk, Panyi Zsuzsi üvegékszereket készít, Lánárd Orsi dúla, Kucsera Éva Myreille írja és szerkeszti (és nem utolsó sorban gyönyörű képekkel színesíti) a Moksha.hu blogot, Udvarhelyi Zsuzsi pedig vidéki életének mindennapjaiba enged be minket a Sub Rosa blogon. 

Nekiláttam gyorsan a magam ajándékának: az egyszerűség kritériumát szigorúan betartva arra jutottam, hogy nem csinálok mást, mint táblafestékkel megfestem az üveget, az így kapott címkére aztán bármit írhatok. Nem is az én ötletem volt, hanem Panyi Zsuzsié, hogy ragasszunk egy szívecske matricát az egyik üvegre, és "inverzben"  is készítsem el a festést. Jó kreatívhoz illően előkapott a retiküljéből egy matricát... :)

A telefonommal készített rossz minőségű képek helyett inkább Myreille szofisztikált lencséjén keresztül mutatom meg, mire jutottam... :) 

A festés munkafázisára már száműztek az asztaltól mondván, hogy se a testradírnak, se a házi csokinak nem áll jól a táblafesték. 
Itt  a szivecskés üveg megkapta az első réteg festését:
És ilyen lett a végeredmény:
Szerintem egy ilyen kézzel díszített üveg remek ajándék opció, főleg, ha megtöltjük saját készítésű finomságokkal. Udvarhelyi Zsuzsi sütőpapírba csomagolt home made csokija is jól mutatna benne, ennek receptjét az ő blogján (ITT) megtaláljátok.
Bár ez a narancsos testradír eredetileg is csodásan be van csomagolva, a kisebb méretű Ikea csatos üveg se lenne rossz opció. Az isteni receptet Myreille készítette, most megosztja velünk a Mokshán (ITT).
Orsi karácsonyi asztali dekorációja (ITT) Zsuzsi fényképezési technikájával (ITT) menő képeslappá lényegült. 

Szeretném megköszönönni Zsuzsinak és a lányoknak ezt a tartalmas napot, és vidám ünnepi készülődést kívánok minden kedves olvasómnak! :)

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.