2013. december 9., hétfő

Munkaközi állapotok: garzon dobogóval


Az egyik legújabb munkám olyan stádiumba érkezett, hogy van értelme egy-két fotót közzétenni. Nagyon izgalmas projektről van szó: egy egyszobás garzont kellett egy sokat utazó, egyedülálló fiatalember igényeire igazítani. Nagy egymásra találás volt ez a megrendelővel, aki végtelenül nyitott, dizájnra fogékony ember, és amikor először említettem, hogy talán dobogóval tudnánk leginkább elérni, amit szeretne, akkor azonnal ráharapott. :) Mint mondta, egész életében földig érő ablakokra vágyott, amit így most meg is kapott... 
Kicsit átalakítottuk az alaprajzot, a fürdőszobába nem a szobából, hanem az előszoba-konyhából lehet majd bejutni, így nyertünk egy nagyon vastag főfalnyi helyet a fürdőbe, amit megtoldottunk még egy kevéssel (épp amennyi a beépített szekrényeknek amúgy is kell), így kaptunk egy kellemes méretű zuhanyzót. Nem mondom, hogy óriási lett a fürdő, de végül is minden funkció kényelmesen belefér. 
A nappali annyit változott, hogy elbontottuk a cserélkályhát (amúgy se volt egy szép darab), a helyére beépített szekrények sora érkezik. Az ablakos fal alá érkezik a dobogó, amely több funkciót is ellát. Egyrészt ez az étkező/dolgozó asztal padja, amely alatt fiókok kapnak helyt, másrészt a franciaágy is ez alá van elrejtve: egy egyszerű mozdulattal kihúzható.

A konyhaszekrény magasfényű fehér (csak úgy, mint a nappali beépített gardróbjai), a fal fekete táblafestéket kap.


A fürdőszoba is fekete-fehér, itt már látni valamit a balhéból. A munka nem volt végig ilyen kedélyes, akadtak nehézségek, de végül mindet leküzdöttük. :)
A dobogó acél váza kész, már "csak" az asztalos munkát várjuk.
Azóta a tégla fal is elkészült, nagyon szép lett! Tégla felrakási tanácsok ITT.
Úgy néz ki, karácsonyig el is készülünk. Legközelebb teljes lakásbemutatóval érkezem! :)
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Gratulalok, otletes es praktikus. A stilusodat meg imadom!
    Andi

    VálaszTörlés
  2. ez a dobogós megoldás zseniális, nagyon tetszik. mekkora alapterületen kell elképzelni mindezt?

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.