2014. február 17., hétfő

Egy modern referencia: konyha és fürdőszoba

Akik régóta olvassátok a blogot, tudjátok, hogy nem kifejezetten a modern-minimál otthon a specialitásom, inkább szeretem mixelni a stílusokat. A szigorú egyszerűséget preferáló, nagyon kedves barátnőm otthonának tervezésekor fel sem merült, hogy más segítene a munkálatokban, így izgalmas kirándulást tettem ezen a terepen is, és elmondhatom, nagyon élveztem!

A fenti konyha kiindulópontja az asztal volt: kaptam egy fényképet a Calligaris darabról, hogy ezt szeretnék megvenni, és ehhez illesszük a bútort. A Franco & Stefano rejtett fogantyúval szerelt konyhabútora alapvetően festett fehér fronttal készült, a felsőszekrény és a lebegő polcok viszont az asztallal harmonizáló dió furnért kaptak.
A konyhapult fehér kompozit kőből készült, a Madar Épkő megint csodálatos munkát végzett!
A falat hátulról fóliázott üveglap védi. Ennek a mintáját az előszobában található Cole & Son tapétáról másoltuk, így szépen összehoztuk az egyes helyiségeket.
A tapétán kívül a piros kiegészítők, párnák vezetnek még végig a lakáson, ezért kapta a cipőtartó teteje az élénk színű kárpitos borítást, amely így leülő funkcióval bővült.
És végül egy kis csicsát mégis csak sikerült becsempésznem díszes tükörkeret képében… :)
Az akasztók eredetileg fürdőszobába készültek, de úgy éreztem, a lakáson végigvonuló króm alkatrészek (például az asztal- és székláb) miatt pont a Smedbo letisztult vonalvezetésű darabjaira lesz szükségünk. 
A fürdőszobában is (a tervekről készült poszt ITT) egyszerűek és modernek maradtunk, a helyiség apró méretei azért behatárolták a lehetőségeket. Bár aki ide belép, annak nem az fog elsőre eszébe jutni, hogy "hű, de kicsi"… :)
… Kivéve, ha az illető fotózni szeretne…. Mert annak nincs egyszerű dolga. :)
A falburkolat hófehér lap, amelyet a kád és a beépített wc tartály felett üvegmozaikkal dobtunk fel.
A mosdó fala padlótól plafonig tükrösre készült, ez jelentősen növeli a térérzetet.
A wc falát - a mozaikos részt leszámítva - teljes egészében bebútoroztuk. A bútor színét a fára megtévesztésig hasonlító kerámia padlóburkolatról másoltuk. A "csalás" remekül sikerült: a Board-A asztaloscsapat kitartó próbálkozásainak köszönhetően gyönyörű a harmónia, senki meg nem mondaná, hogy nem azonos anyagból készültek! :)
 Itt még hiányzik egy kis kiegészítő: a tartály és a bútor tetejére egybefüggő, a mozaik egyik szürkés-barnájával egyező színű üveglap érkezik. 
És ehhez a lakáshoz tartozik Milán szobája is, de erről bővebben majd holnap… :)
SHARE:

8 megjegyzés

  1. Nagyon szép munka! Gratulálok!
    A tapéta nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. az előszobai radiátor milyen típusú?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik az egész! Elárulod mi ez a csodás szürke padló a konyhában és az előszobában?

    VálaszTörlés
  4. Köszi! Az egész lakásban ezt raktuk le, mert ez egy melegburkolat! Beton hatású laminált padló, Kaindl, és már írtam róla (van link a termékhez, meg minden):
    http://www.terkultura.com/2012/07/beton-laminalt-meleg-hideg.html

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lett :) Én is üveg hátlapot szeretnék a konyhapult fölé. Láttam már többször is használtál ilyen megoldást. Tudnál valami tájékoztatást adni róla, milyen üveg a legjobb hozzá és hogy kell a falhoz rögzíteni? köszönöm. Zsuzsi

    VálaszTörlés
  6. Szia Petra,

    máskor is segítettél már tanáccsal, most konyhai hátfal készítéshez szeretnék tanácsot kérni. Van egy megbízható csapat, akit ajánlanál üveges munkákhoz?

    Köszi előre is
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  7. Szia Petra!

    Ilyen üveglapot konyhába hol lehet csináltatni? Mindenhol csak egyszínű üvegeket találok. Előre is köszi!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.