2014. március 21., péntek

Bemutatom: teljesen elkészült a dobogós kislakás

Végre vége a hétnek, nem is bánom, kicsit sűrűre sikeredett… :)

A héten megkérkeztek a bútorok, és egy izgalmas műtremlátogatás keretében kiválasztottuk a dekorációkat is, így végre teljes pompájában kifotózhatóvá vált a kislakás, amelyről már annyit meséltem nektek itt a blogon. 

Egy egyszobás 44 m2-es lakásról van szó, ahol a hálószoba- és tárolófunkciók egy részét dobogó alá rejtettük. 

A dobogó tetején a nappali található, a tulajdonos régi perzsaszőnyegével, orosz katonai ládákkal, ipari részletekkel. A kanapé felett található kép a laksátulajdonos régi jó barátjának, a budapesten élő képzőművész Milorad Krstic munkája: így készül egy koktél a Cold War bárban… :)
Alapvetően padlófűtés biztosítja a meleget, de a sokat utazó tulajdonos kért egy gyorsreagálású fűtőtestet is. A Betatherm fűtőfalára esett a választásunk. 
Egy ilyen pici lakásban mindig kérdés, hogy miként osszuk fel a háló-nappali funkciók között az egy darab szobát. Ahogy már mondtam, úgy döntöttünk, nem szabdaljuk fel a teret. Azaz inkább vertikálisan csippentettünk le és épp csak egy picit: dobogót építettünk, amely alól a 160 cm széles franciaágy egy könnyed mozdulattal kihúzható:
A dobogóval szemben magasfényű beépített szekrény található. Az Ikea Pax gardrób korpuszát asztalosok alakították méretre: szekrény bal oldalán a fal mögött tovább fut.
 A jobb oldali ajtó a kazánt rejti, ide lehet eldugni a porszívót és a felmosóvödröt is. 
A dobogó az étkezőasztalnál paddá válik, alatta hatalmas mélységű fiókok gondoskodnak tárolási lehetőségről. Ide szintén Milorad műalkotása érkezett, az úgynevezett. 2in1, avagy két XX. századi ikon egyben… Na, kikről van szó? :)
De a konyha és előszoba is 2in1…
A bútorozás egy kabát tároló akasztós szekrénnyel indul, utána vált csak át konyhába. Ide eredetileg ajtóval eltakart beépített mosógépet terveztünk, de a tulajdonos véletlenül egy rendeset vett meg, amíg én nem voltam Magyarországon. Sajnos most már marad, de ez legyen a legnagyobb bajunk… :)
A bútorral szemben lévő teljes falat táblafetstékkel festettük le, a gázóra takaró és cipős szekrény is natúr MDF-ből készült, és a helyszínen kapta meg végleges színét. Ide elfért egy fehér üveglappal borított kis gipszkarton pult is, amely fölött hatalmas tükör növeli a térérzetet. 
A fürdőszobát már ismeritek… :)
"There is more to life, than increasing its speed" - Mahatma Gandhi felel a nyugodt reggelekért. :)
Megosztok veletek két képet az "előtte" állapotokról is… Nem vitathatjátok, hogy a fürdőszoba és a konyha is nagyot fejlődött… :)
A térkapcsolatokon is változtattunk, a konyhából nyílik a fürdőszoba, a régi bejárat egy szekrénnyi mélységgel megtoldva zuhanyfülkévé változott. 
Jó kis projekt volt ez, ahol nem csak egy közös megelégedésünkre szolgáló, fiatalosan laza, urbánus lakás készült el, hanem egy új barátság is született megrendelő és tervező között. Köszönöm a lehetőséget! :)
SHARE:

20 megjegyzés

  1. Gratulálok! Nagyon tetszik.

    Garzon

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nagyon jó lett! A zuhanyzó íves fala, hogy a nappaliban is íves, a rengeteg eldugott, mégis kéznél lévő tárolóhely. Az étkező asztalnál lévő előző kép jobban tetszett, ezzel a manussal nem vagyok kibékülve, de nem is nekem kell bámulni egész nap, szóval kinek a pap, kinek a papné.....Tetszik a stílusod, nagyon laza, nem erőlteted a dolgokat, látszik, hogy zsigerből jön.

    Üdv: A.A.

    VálaszTörlés
  3. A feltett kérdésre a válasz: Marilyn Monroe és Che Guevara. Ugye? :)
    Ritkán kommentelek, most meg egymás után 2x, de muszáj, mert ehhez a munkához gratula, okos nagyon!
    Gabi

    VálaszTörlés
  4. Nyertél!!! Köszönöm, hogy kommentelsz, Gabi, meg az elismerést is! :)

    VálaszTörlés
  5. Gratulalok, nagyon tetszik. Sok-sok tarolo, ami altalaban hianyzik a "magazin-lakasokbol", engem megfogott. :-)
    Egy kerdes: wc mogotti fal milyen burkolatot vagy festest kapott? Gondolom nem sima falfestek?
    Maradok rajongod :-)
    Andi

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, Andi! Az festett üveg a WC mögött!

    VálaszTörlés
  7. Szupermunka! Az etkezo szekeket hol lehet megvasarolni?

    VálaszTörlés
  8. nagyon tetszik, nem nagyon szeretem az eldugott agyakat, de ezen latszik, hogy nem kell agyon tologatni a masik butorokat ahhoz, hogy barmikor elo lehessen kapni az agyat! Tetszenek a szinek, formak elrendezes, szoval tenyleg jo...csak gratulalni lehet hozza!

    VálaszTörlés
  9. Marha jo lett! Gratulalok, nagyon szep lett!

    VálaszTörlés
  10. ez ugy kerek ahogy van! mikor csak a fürdöszobat mutattad, nem voltam annyira elajulva. de ez igy egyben annyira jo! minden passzol, egyszerüen tökeletes!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon klassz lett, nagyon tetszik! Lehet egy kérdésem? A tégla burkolat honnan van?

    VálaszTörlés
  12. Szia! Szuper lett :). Gratulálok. Én olyan plexire vadászom, ami a mellékhelyiségben van, citromsárga. Én sötétlilát szeretnék. Hol lehet beszerezni? Köszönettel. Á

    VálaszTörlés
  13. Szia!
    Gratulálok, szuperül néz ki! Most állok lakásfelújítás előtt, és nekünk is dobogó lesz, DE! nem tudom kivel kéne ez ügyben beszélnem. Asztalos? Mert a legtöbb a fémszerkezettel nem tud mit kezdeni... Olyat keressek, aki galériákat csinál? Ez, amit itt mutatsz nagyon tetszik, mert olyan könnyednek tűnik és ha a tetején van a nappali, akkor biztos strapabíró is. Milyen anyagból van pontosan? El lehet árulni ilyen kulisszatitkokat? :) Köszönettel, Bea

    VálaszTörlés
  14. Szia Petra!
    Nagyon klassz lett, gratulálok! Meg az egész blogodhoz, nem tudok betelni vele!
    Van egy kérdésem is: honnan van az a fekete-fehér rombusz mintás díszpárna? Nagyon tetszik és mostanában azt hiszem divat is, majdnem minden lakberendezési blogban találkozom vele.
    Bocsánat hogy egy ilyen kis részletről kérdezlek, az egész lakás nagyon-nagyon tetszik, szuper lett!
    Köszönöm előre is a választ:
    Gabi

    VálaszTörlés
  15. Szia Petra!
    Szuper lett ez a lakás, illetve az egész blogod nagyon tetszik, jó ötleteket lehet innen meríteni :)
    Ezzel a projekteddel kapcsolatban lenne egy kérdésem: nagyon tetszik a dobogóba rejtett ágy megoldása, de szeretném megkérdezni, hogy itt mekkora belmagasság állt rendelkezésedre a padlósík megemeléséhez? Egy pici lakás átalakításánál hasonlóban (is) gondolkozom, viszont félek, hogy nagyon nyomottá válna ezáltal a tér..
    Válaszodat előre is köszönöm:
    E. Andrea

    VálaszTörlés
  16. Szia Petra!
    Nekem is nagyon tetszenek a munkaid. Ez a dobogó különösen. Magam is gondolkozom rajta és kapcsolódnék az utolSó kérdezőhöz (E. Andrea) H szted mi az a belmagassàg ami még elbírja? Van-e korlàt? Pl. Panelbe (2,65m) ajanlod-e szívesen v oda mar nem?
    És kicsit Beàhoz is csatlakoznék H hol foglalkoznak kivitelezessel? Én személy szerint a fémszerkezetet tartosabbnak gondolom..igy a recsegest is megelőzve.. de persze szakember véleménye lenne jo. Ezért - ha lesz kis időd - kérlek írj. :) Köszönöm!
    Üdv, P. Tibi

    VálaszTörlés
  17. Gondolom Petra nem árulja el, ki a kivitelező a dobogóhoz, mert csak tervezéssel együtt csomagban ér megkapni.:)

    VálaszTörlés
  18. Aztán mi f@sz@,főzök és árad közben a sz@r szag.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.