2015. március 24., kedd

A Városliget szerintem....

Amióta kijöttek a győztes pályázatok, na azóta tervezem ennek a GIF-nek az elkészítését, és félre ne értsetek, nem azért, mert bajom lenne az ide tervezett épületek esztétikumával (persze azért hátast se dobok tőlük...).

Hanem csak mert légyszi-légyszi! Nem lehetne inkább a zöld felületet növelni?

Olyan jó volna, ha nem otromba nagy épületekkel blokkolnák a zöld látványát a város irányából! A park maradhatna továbbra is a belváros saját kertje, ahova csak úgy át lehet ruccanni, és nem kell hatalmas, barátságtalan kubusokon és aszfaltrengetegen átevickélni, mire az ember fia zöldet ér és leteríthet egy plédet például. Nekem ez szívügyem. Itt lakom a szomszédban.
Az én Városligetemhez egyszerű hozzáférni: csak át kell kelni az úton, és ott is van. A parkot körülfogja egy nem macskakővel - és még csak véletlenül sem viacolorral - kirakott, hanem szépen simára aszfaltozott, jó széles, két sávos gyalogút, ahol rollerrel, gördeszkával, görkorival lehet közlekedni kicsiknek és nagyoknak, családoknak. Mellette természetesen nívós futópálya. A szép sétaút pedig sok bejáraton keresztül visz be a park belseje felé. Valahogy így. Nem lenne sokkal jobb?
És nem az ujjamból szoptam ám ezt az egészet! Ez egy létező konstrukció. Még csak nem is Nyugat-Európából loptam az ötletet, hanem Argentínából. A kedvenc buenos airesi parkunkba - ahova futni jártunk, a gyerekek meg görkorizni - elképesztő mennyiségű sávon átverekedve lehetett átjutni. Na jó, azt értem, hogy pálmafánk nem lehet, de nem lenne jobb a felvonulásira egy kis gyep és jó pár fa? Valahogy így?

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.