2015. november 11., szerda

Hétfőn megnyitott a MagNet Közösségi Pont!

Nagyon boldogan dőlök most hátra, mert tegnap ünnepélyes keretek között is átadtuk a szívemnek olyan kedves legutóbbi munkánkat. Nem is tudom hirtelen, hol kezdjem a történetet, azt hiszem egy kis betekintést adok a dolgok indulásától - illetve attól a ponttól, ahol a Térkultúra is bekapcsolódott a projektbe. Sőt még egy kicsit előbbről is... :)

Év eleje táján kaptam egy telefonhívást a MagNet Bank egyik munkatársától, hogy szeretnének meghívni egy pályázati anyag elkészítésére. Többi pályázó társammal együtt részt vettünk egy prezentáción, ahol a bank vezetősége vázolta elképzelését egy új generációs bankfiók megnyitásáról. A merőben szokatlan, és még a világon is - tudtommal - egyedülálló elgondolás lényege, hogy a bankfiók helyiség egyszerre több funkciót lásson el (jelen esetben egy kávézóval bővüljön), és így a megszokott formális keretek helyett egy közösségi tér jöjjön létre, ahol az ügyfelek, a leendő ügyfelek, a szimpatizánsok, a környéken dolgozók és lakók, a szomszéd játszótér kisgyermekes anyukái, a kutyások, a turisták laza és barátságos környezetben tölthessék az idejüket, kinek, éppen milyen intézni valója akad: bankolhassanak, beszélgethessenek, kávézhassanak, olvashassanak, vagy internetezhessenek kedvük szerint. 

A cél, amelyet a MagNet ma "árral szemben" szeretne elérni, hogy szerethető bankká váljon. 2010-ben jelölték ki az új stratégiát, és határozták meg a dolgozókkal közösen az új alapelveket: a minél átláthatóbb banki működést, a fenntarthatóság elveire alapozott üzleti döntéshozatalt és felelősségvállalást, valamint kitalálták, hogy mily módon tudják megadni az ügyfeleknek azt a jogot, hogy beleszólhassanak a bank közösségi tevékenységébe. A bank honlapján (ITT) minden információt megtaláltok arról, hogy ez hogyan is zajlik. Érdemes vetni rá egy-két pillantást. A célok, és a módszerek nagyon meggyőzőek, és így, hogy megismerkedtem a bank vezetőivel, és sok-sok hónapon át közös projektet vittem a munkatársakkal, biztosan tudom, hogy a szándék a legőszintébb, és minden erejükkel a megvalósuláson dolgoznak. Már csak a világ tudtára kell adni, hogy létezik egy olyan pénzintézet, amely minden létező eszközével a világot jobbító szándékkal működik. És itt jöttünk a képbe mi, a Térkultúrások, mert már nem árulok el titkot, ha elmondom, hogy a pályázatot mi nyertük meg! :) 

Annyira érdekesnek tartottam a koncepciót, és olyan nagyon részt szerettem volna venni a megvalósításban, hogy minden energiámmal a pályázatra koncentráltam. A pályázati anyagunkban gyakorlatilag már teljesen összeraktam a leendő teret, sőt még arculati elemeket és kiegészítőket is terveztem. Már ekkor megálmodtam a gigantikus "pecséteket" az üvegfelületekre, de olyan apróságot is, mint a csíptetős étlaptartó, vagy a natúr mappák. Természetesen a nagyobb felületeket és felhasznált anyagokat is prezentáltam: a sok-sok növényt (ami egyébként külön kérés is volt...), a zöld bársonyt, a carrara márvány pultot, a Pataki tiles kékes-szürke csempéjét, és a natúr tölgy furnér bútorokat. 

Na, de a szavak helyett jöjjenek inkább a képek, mert a végére minden a tervek szerint összeállt, és ennél őszintébben nem is tudnám felvállalni a megvalósulást!!! Nagyon köszönöm a bank munkatársainak, hogy ilyen gördülékeny volt az együttműködés és ilyen támogató a légkör, köszönöm a kivitelezőnek, a szakágaknak, az asztalosoknak a szépséges és precíz munkát. Köszönöm a munkatársaimnak (Betti, Edit és Tamás), hogy segítettek a tervezésben. És köszönöm a családomnak a türelmet, az utóbbi hetekben ugyanis nem nagyon értem haza időben... :

A bejárat melletti ládában finom, fényes almák találhatóak, amelyeket a "Hónap civilszervezetének" juttatott, tetszőleges összegű támogatásért cserébe lehet elvenni. 
Az ablakban kényelmesen lehet olvasgatni... Rengeteg klassz könyvet gyűjtöttünk ide! A fehér székekről is mondanék pár szót. Az Emeco cég a CocaColával együttműködve alkotta meg a Navy chair műanyag változatát (az eredeti 1944-ben készült alumíniumból az amerikai tengeralattjárókra...). Minden egyes szék 111 újra felhasznált PET palackot tartalmaz!
Különös gondot fordítottunk a legkisebbekre is. Itt rengeteg jó ötlettel segítette a tervezést Pászka Petra, a MagNet Bank marketingese is. A szuperhős például teljesen az ő fejéből pattant ki, és imádom!!! :)
Nagyon fontos elmondani, hogy a zseniális kávét és finom sütiket az ECOCAFE biokávézó és pékség szolgáltatja. Judittal és Lacival (a képen) a kezdetektől fogva szorosan együttműködtünk. Már a kezdeti koncepciónak fontos része volt, hogy egy "Fair bank" csakis fair trade kávét forgalmazhat, ízben és minőségben is csak a legjobbat, és persze az Andrássy úton megszokott kedves kiszolgálással... Próbáljátok ki, és nem fogtok csalódni! 
Az öt méter hosszú márványpult, a régi bankok eleganciáját hivatott ide csempészni kicsit modern köntösben. 
A pult egyik vége kávézó, másik vége bankfiók... A funkciók nincsenek élesen elkülönítve. Az olasz Fast híres Forest széke a bank logóját idézi meg. 
Egy térben a kávézóval, de kicsit elkülönítve található meg az ügyfélsarok. Természetesen a közösségi pont teljes területén lehet bankolni, de itt teljes nyugalomban lehet átbeszélni a pénzügyi terveket.
A falgrafikákat a twist advertising álmodta meg nekünk, és Babett festette fel a Color Brigade-tól.
Ha megtetszett a hely szelleme, vagy csak a környéken jártok (V. kerület, Balassi Bálint utca 9-11. az Olimpiai parknál), akkor feltétlen ugorjatok be egy jó kávéra és sütire!
Már a bejárat is sugározza: ez itt nem egy közönséges bankfiók... 
Fotók: Villányi Csaba Flashback
Tervezés/styling: Nikoletti Petra Térkultúra Design Team
SHARE:

2 megjegyzés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.