2016. augusztus 31., szerda

Kedvencem a fekete, osztott fémajtó

Nincs a lakásnak olyan helyisége, amelynek ne állna jól egy fekete osztott fém térelválasztó… Pont ma beszélgettem egy kedves fiatal párral, akik lehet, hogy szeretnének hasonlót, és kérdés is érkezett a témában, ez adj a poszt aktualitását. 

Modern lakásokban egyszerűen zseniális...
… de tök klasszikus enteriőrben is mutat...
Zuhanyzóban nem nevezném kifejezetten praktikusnak, mert megáll rajta a vízkő, viszont van, ami annyira cool, hogy megbocsátjuk neki az ilyen apróságokat… :)
És ha már ennyire szeretem, hát be is terveztem… Egy étkező és a konyha közé. 
Remélem, lesz még alkalmam jó pár darabhoz! :)

Képek forrása: itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2016. augusztus 29., hétfő

Pont az i-re...

Hogy mi a közös az itt összegyűjtött képekben? Nem sok… Igazából annyi, hogy mindegyik fotózásakor egy képzett szakember jó helyre tett néhány tárgyat, amitől a meglévő - önmagukban is szép - terek kreatívvá, élővé és barátságossá váltak. Őszintén mondom, hogy ezeket a praktikákat megismerve, egy kis gyakorlás után a saját lakásotok is lehet olyan, mintha címlapról ugrott volna le. 
Gyertek el a holnap "Dekoráj!" Tértanoda kurzusra, ahol elemzünk egy csomó képet, megismerjük a praktikákat, és gyakorlunk is kicsit… Jelentkezni ITT lehet. Remekül fogsz szórakozni, és azt is garantálom, hogy egészen más szemmel fogsz bemenni egy lakberendezési kiegészítőket forgalmazó boltba, mint annakelőtte… :)
Képek: itt, itt, itt, ittitt és itt
SHARE:

2016. augusztus 26., péntek

Egy kis Párizs Budapesten…

Csupor Annának (MOSSKITO) jelent már meg nálunk kis lakása (itt), amely egy hasonlóan átgondolt, izgalmas megoldásokkal megspékelt, rövidtávú kiadásra készült ingatlan volt.

Off topic info, hogy amikor Anna írt nekem, én nagyon megörültem, mert beugrott, hogy egész pici korunkban együtt játszottunk (elsősök voltunk, talán éppen az ő nővérétől tudtam meg, hogy nincs is télapó…). Ő már nem emlékezett, így aztán jól meg is lepődött, amikor családi becenevén szólítottam a válaszlevélben… :)  A régi ismeretség persze nem lenne elég ahhoz, hogy itt megjelenjen, de nincs is szüksége protekcióra, a lakás olyan klasszra sikeredett, hogy azon nyomban posztba kívánkozik!


Anna írt egy pár sort arról, amit kemelni érdemesnek gondolt, ezeket osztom most meg veletek:

"Szóval volt egy pár újításom, azaz olyanokkal dolgoztam együtt, akikkel még nem. És ez azért is érdekes, mert új vagy viszonylag új szereplők a piacon. Az egyik a szuper betonosok, akik az összes betonfelületet kialakították. Isteni minőségben csinálják, és nem törékeny, azaz viszonylag rugalmas anyagokat is be tudnak vonni a glettbetonjukkal. A másik, amiért ennyire imádtam őket az, hogy marha szép színekben dolgoznak, nálam a szürke és ez a szuper fekete (zuhanyokban) került be az enteriőrökbe. Harmony glettbeton."

"A hálószobában kialakított fürdőben az volt a koncepció, hogy ne legyen semmi ezüst, króm csak bronz és réz. A mosdók mindkét fürdőben márványok.

"A régi bútorok az Antik Szigettől származnak, nagyon szeretek velük dolozni. (két másik folyó munkámban is) Az a legeslegjobb bennük nemcsak az, hogy van egy hatalmas raktárjuk, ahonnan lehet válogatni a jobbnál jobb cuccokból, és az, hogy nagyon értenek a bútorokhoz, meg a fához, hanem az, hogy fel is újítják a náluk vett bútort, sőt hajlamosak és alkalmasak is arra, hogy együtt gondoljunk újra egy-egy bútort."

"A hálószobai fürdőben álló fiókos szekrényt pl. fele mélységre vették a kérésemre, lecsiszolták, beleaplikáltak egy régi varrógépasztalból kivett "R" betűt, aztán Minka lányommal készítettük el a végleges külsejét. "

"Haha, és a sarokban a hálóban igazán méltatlan helyen egy zöld, eredeti Philippe Starck szék lapul. Szegény. :)"

"A csodás Zoffany tapéta színeit kevertük ki, és úgy festettük rá a geometrikus formákat. Az Antik Szigettől van a disznóvágó asztal, amiből fürdőpultot alakítottunk ki velük, a gyönyörű dió étkezőasztal, amihez zárszelvényből lábakat hegeszttettünk, a román thonett székek, a kb. 100 éves 250 cm magas ajtópár, amiből tolóajtót készítettünk."

"A 44 db kávédaráló az évtizedekig tartó gyűjtőszenvedélyem eredménye, a gyűjteményem egy része. :)" 

"A magasból belógó hinta örök mániám, ezen a csodás teraszként funkcionáló párizsi (és vásárcsarnokos) panorámás folyosón egyszerűen muszáj volt két függőszéket feltennem."  

Gratulálok, Panka, ez nagggggyon klasszra sikeredett, köszönjük, hogy megosztottad velünk! :) Alig várjuk a következő projekteket… :)

Fotók: Kiss Csanád

SHARE:

2016. augusztus 25., csütörtök

Napi háló

A rumli kifejezetten hangulatos tud lenni… :)

Forrás: itt
SHARE:

2016. augusztus 24., szerda

Címlapon az Otthon magazinban


ÉÉÉÉS ismét címlapon egy szuppppper kedvenc régebbi munkánk! 

Nagyon köszönjük az Otthon magazinnak a kedves szavakat, és gratulálunk a bátorsághoz, hogy - még ha nem is tipikus, de mégis csak - magyar otthonnal indítják a szeptemberi számukat, példát állítva ezzel sok-sok olvasó elé, hogy igenis, itthon is lehet nemzetközi színvonalat létrehozni. Öntelten hangozna ez a pár sor, ha ez a gyerekoszoba az én érdemem volna, de kénytelen vagyok bevallani, nem így van… Én eredetileg visszafogottan nyúltam a gyerekek birodalmához, de Anita - a két tündéri kisgyerek anyukája - itt élte ki legbátrabban a design iránti szenvedélyét. Ő kérte a körhintás tapétát, amelyet Franciaországból rendeltünk, és ő rendelte a számos design kütyüt, ami olyan különlegessé teszi ezt a szobát. Anita, gratula, nem csatlakozol a csapatunkhoz? :)

Sokáig - évekig - tartott, mire sikerült alkalmas időpontot találnunk, köszönöm Illés Katalinnak az álhatatosságát és a szépséges fényképeket, és a házigazdák kedvességét, amellyel a fotózás napján fogadtak minket.

Nem osztanék itt most meg veletek olyan sok információt, hogy ne lőjem le a poént, Szász Katalin kedves szavai elég informatívak is - ha megveszitek a szeptemberi Otthont, megtaláljátok a "bevásárló listánkat is".  Persze ismertek, úgysem állom meg…:)


A magazinok imádják az ilyet rejtegetni, de e cikk első lapján szereplő nappali részlet valójában egy tv fal.  Én a fotózás napján készítettem egy képet, itt kicsit több látszik belőle… A falat betonoztattam, a tv bútor egyben bioetanol kandallót is rejt, amely fölé Sicis mozaikkal burkolt "kamu" kürtőt terveztem dekorációs elemként. Ezen keresztbe fut a fehér faltól-falig szekrény, amely csomó kütyüt el tud rejteni. A gyönyörű art deco kis asztalt Anita és Péter nézték ki egy antikvitásban, és én azonnal jóváhagytam a választásukat. Sőt, igazából e köré terveztem a bútort. :) Egyébként itt található a "pók lámpám". Emlékeztek rá (itt) :)

És emlékeztek-e a full körbeépített szekrényre, amelynek ajtajaira "kockákat" terveztem? Sokat egyeztettem az asztalosokkal, melós tervezés-kivitelezés volt, és a zseniális cég, aki legyártotta, sajnos elvérzett a válságban. Ugyanúgy végleg bezárt az étkező asztalt gyártó Cassandra is, pedig tölgyfa bútorainak nem volt párja. Ezeket a dolgokat - így öt év távlatból - szemlélve kicsit muszáj politizálnom: azt látom magam körül, hogy a minőségi munkát végző tisztességes cégek vagy vért izzadva küzdenek, vagy bezárnak… Nézem a vergődésüket, és azt modnom: itt valami nagyon nincs rendjén.

Van egy-két kedvenc magyar cégem, akik valahogy kihúzzák, pedig nem könnyű nekik sem, de töretlenül haladnak előre… Ilyen például a konyhabútort gyártó Franco és Stefano is, és a szuper technikai követ forgalmazó és feldolgozó Madar Épkő, akinek a szürke pultot köszönhetjük. 

A két gyerekszoba nagggggyon menő… Az egyikbe robotos tapétát tettünk. Ide került később a francia mintáról koppintot, és Anita édesapja által elkészített gyerek ágy. Tudjátok, ilyen van nekünk is… :) A másik szobába érkezett a már említett körhitás falpanel, illetve a skandináv side board a Möbelkunstból.

A hálószoba egyik falára kékes tapéta került. A fürdőszobáéra pedig mintás cementlap. Ezúttal Iamart, amelynek - a kiválasztott beige és szürke greslapokhoz igazítva - én választottam a színeit. Plusz a - nappaliban, konyhában, és hálószobában megjelenő - kék szín itt is visszaköszön… 

Van még a lakásnak egy-két izgalmas megoldása, amely hely hiányában nem került bele az anyagba, én meg annyira el voltam foglalva a "hivatalos" fotózással, hogy elfelejtettem képeket készíteni róluk. De ennek így kellett lennie: maradjon titkos privát szeglet a házigazdáknak is. :)

Büszke vagyok magamra. Arra, hogy 5 évvel ezelőtt olyan - időtálló - lakást terveztem, amely a mai napig megér egy vezető anyagot az egyik legnépszerűbb magyar magazinban. És itt fokozottan igaz, hogy ez nem egyedüli érdemem: a házigazdák jó ízlését és design iránti elköteleződését tükrözi minden kis részlet, amelyet együtt rendeztünk harmonikus egésszé. Köszönöm a bizalmat, Anita és Péter! :) És köszönöm az Otthon magazinnak a megjelenés lehetőségét. 

A szeptemberi Otthon már elérhető az újságárusoknál, vagy egy klikkeléssel megvásárolható online ITT.  
SHARE:

Képek a konyhában

Olyan konyhákban, ahol megfelelő tárolóhely áll rendelkezésre az alsó szekrénykeben, nem feltétlenül van szükség zárt felső blútorra. Most nagy divat a polcozás. Ezen belül is a kedvencem az olyan, amelyen vegyesen találhatóak képek, és konyha kütyük: ilyen-olyan tárolók, oliva olaj, só/bors, stb…  Mint például a fenti képen.

Forrás: trendspanarna
SHARE:

2016. augusztus 23., kedd

Eladó IKEA és más bútorok - tökéletes állapotban!

Építkezők/költözők figyelem! Nagyon jó hírem van! Költözés miatt eladó egy csomó szuper jó állapotú Ikea és más bútor nagyon olcsón. Alig használt darabokról van szó…

Alkudni már nem lehet: szuper árat állapítottam meg Nektek! 

MI NEM FOGLALKOZUNK A DOLOGGAL, CSAK MEGOSZTOTTUK!!! 

Minden információ, elérhetőség: +36 30 686 3257.  A bútorok a XII. kerület, Galgóczy utcából elhozhatóak. Elég sürgős, aki kapja-marja alapon lehet elhozni őket, nektek kell intézni a szállítást. 

Ikea Malm éjjeliszekrény (pácolt tölgy) 12.000 Ft/2db.  Ikea Malm ágy (pácolt tölgy, 1,60-as, vagy 1,80-as, nem tudom…): 25.000 Ft. A matrac is eladó (vadi új), de az árát nem tudom.
Ikea Malm 4 fiókos komódok, tögy furnér kivitelben. 14.000 Ft/db. 
Fehér fürdőszoba bútor… Hemnes tükrös szekrény 12.000 Ft. Hemnes polcos elem 12.000 F. 
Hemnes pad 7.000 Ft. 
Hemnes vitrines elem 20.000 Ft. Falipolc 15.000 Ft.  Hemnes kanapé ágy belevaló matraccal 60.000 Ft. 
Hemnes gardrób 2 tolóajtóval 35.000 Ft. 
Ikea Ektorp kanapé 45.000 Ft. Ikea Ektorp fotel 20.000 Ft. A képek nem eladóak… :)
Ezek nem Ikeák… Tömör fa könyvespolcok harmadáron 50.000 Ft/db. 
Ez is egy tömör fa könyvespolc 50.000 Ft-ért. 
Tömör fa tv szekrény grátisz tv-vel 50.000 Ft-ért. 
Ikea Detolf üvegvitrin 7.000 Ft.
Ikea Bjursta asztal 20.000 Ft. Nem mértem le, talán az 1,75-ös méret. Kinyitható.
MentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentés
SHARE:
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.