2016. augusztus 24., szerda

Címlapon az Otthon magazinban


ÉÉÉÉS ismét címlapon egy szuppppper kedvenc régebbi munkánk! 

Nagyon köszönjük az Otthon magazinnak a kedves szavakat, és gratulálunk a bátorsághoz, hogy - még ha nem is tipikus, de mégis csak - magyar otthonnal indítják a szeptemberi számukat, példát állítva ezzel sok-sok olvasó elé, hogy igenis, itthon is lehet nemzetközi színvonalat létrehozni. Öntelten hangozna ez a pár sor, ha ez a gyerekoszoba az én érdemem volna, de kénytelen vagyok bevallani, nem így van… Én eredetileg visszafogottan nyúltam a gyerekek birodalmához, de Anita - a két tündéri kisgyerek anyukája - itt élte ki legbátrabban a design iránti szenvedélyét. Ő kérte a körhintás tapétát, amelyet Franciaországból rendeltünk, és ő rendelte a számos design kütyüt, ami olyan különlegessé teszi ezt a szobát. Anita, gratula, nem csatlakozol a csapatunkhoz? :)

Sokáig - évekig - tartott, mire sikerült alkalmas időpontot találnunk, köszönöm Illés Katalinnak az álhatatosságát és a szépséges fényképeket, és a házigazdák kedvességét, amellyel a fotózás napján fogadtak minket.

Nem osztanék itt most meg veletek olyan sok információt, hogy ne lőjem le a poént, Szász Katalin kedves szavai elég informatívak is - ha megveszitek a szeptemberi Otthont, megtaláljátok a "bevásárló listánkat is".  Persze ismertek, úgysem állom meg…:)


A magazinok imádják az ilyet rejtegetni, de e cikk első lapján szereplő nappali részlet valójában egy tv fal.  Én a fotózás napján készítettem egy képet, itt kicsit több látszik belőle… A falat betonoztattam, a tv bútor egyben bioetanol kandallót is rejt, amely fölé Sicis mozaikkal burkolt "kamu" kürtőt terveztem dekorációs elemként. Ezen keresztbe fut a fehér faltól-falig szekrény, amely csomó kütyüt el tud rejteni. A gyönyörű art deco kis asztalt Anita és Péter nézték ki egy antikvitásban, és én azonnal jóváhagytam a választásukat. Sőt, igazából e köré terveztem a bútort. :) Egyébként itt található a "pók lámpám". Emlékeztek rá (itt) :)

És emlékeztek-e a full körbeépített szekrényre, amelynek ajtajaira "kockákat" terveztem? Sokat egyeztettem az asztalosokkal, melós tervezés-kivitelezés volt, és a zseniális cég, aki legyártotta, sajnos elvérzett a válságban. Ugyanúgy végleg bezárt az étkező asztalt gyártó Cassandra is, pedig tölgyfa bútorainak nem volt párja. Ezeket a dolgokat - így öt év távlatból - szemlélve kicsit muszáj politizálnom: azt látom magam körül, hogy a minőségi munkát végző tisztességes cégek vagy vért izzadva küzdenek, vagy bezárnak… Nézem a vergődésüket, és azt modnom: itt valami nagyon nincs rendjén.

Van egy-két kedvenc magyar cégem, akik valahogy kihúzzák, pedig nem könnyű nekik sem, de töretlenül haladnak előre… Ilyen például a konyhabútort gyártó Franco és Stefano is, és a szuper technikai követ forgalmazó és feldolgozó Madar Épkő, akinek a szürke pultot köszönhetjük. 

A két gyerekszoba nagggggyon menő… Az egyikbe robotos tapétát tettünk. Ide került később a francia mintáról koppintot, és Anita édesapja által elkészített gyerek ágy. Tudjátok, ilyen van nekünk is… :) A másik szobába érkezett a már említett körhitás falpanel, illetve a skandináv side board a Möbelkunstból.

A hálószoba egyik falára kékes tapéta került. A fürdőszobáéra pedig mintás cementlap. Ezúttal Iamart, amelynek - a kiválasztott beige és szürke greslapokhoz igazítva - én választottam a színeit. Plusz a - nappaliban, konyhában, és hálószobában megjelenő - kék szín itt is visszaköszön… 

Van még a lakásnak egy-két izgalmas megoldása, amely hely hiányában nem került bele az anyagba, én meg annyira el voltam foglalva a "hivatalos" fotózással, hogy elfelejtettem képeket készíteni róluk. De ennek így kellett lennie: maradjon titkos privát szeglet a házigazdáknak is. :)

Büszke vagyok magamra. Arra, hogy 5 évvel ezelőtt olyan - időtálló - lakást terveztem, amely a mai napig megér egy vezető anyagot az egyik legnépszerűbb magyar magazinban. És itt fokozottan igaz, hogy ez nem egyedüli érdemem: a házigazdák jó ízlését és design iránti elköteleződését tükrözi minden kis részlet, amelyet együtt rendeztünk harmonikus egésszé. Köszönöm a bizalmat, Anita és Péter! :) És köszönöm az Otthon magazinnak a megjelenés lehetőségét. 

A szeptemberi Otthon már elérhető az újságárusoknál, vagy egy klikkeléssel megvásárolható online ITT.  
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.