2016. augusztus 26., péntek

Egy kis Párizs Budapesten…

Csupor Annának (MOSSKITO) jelent már meg nálunk kis lakása (itt), amely egy hasonlóan átgondolt, izgalmas megoldásokkal megspékelt, rövidtávú kiadásra készült ingatlan volt.

Off topic info, hogy amikor Anna írt nekem, én nagyon megörültem, mert beugrott, hogy egész pici korunkban együtt játszottunk (elsősök voltunk, talán éppen az ő nővérétől tudtam meg, hogy nincs is télapó…). Ő már nem emlékezett, így aztán jól meg is lepődött, amikor családi becenevén szólítottam a válaszlevélben… :)  A régi ismeretség persze nem lenne elég ahhoz, hogy itt megjelenjen, de nincs is szüksége protekcióra, a lakás olyan klasszra sikeredett, hogy azon nyomban posztba kívánkozik!


Anna írt egy pár sort arról, amit kemelni érdemesnek gondolt, ezeket osztom most meg veletek:

"Szóval volt egy pár újításom, azaz olyanokkal dolgoztam együtt, akikkel még nem. És ez azért is érdekes, mert új vagy viszonylag új szereplők a piacon. Az egyik a szuper betonosok, akik az összes betonfelületet kialakították. Isteni minőségben csinálják, és nem törékeny, azaz viszonylag rugalmas anyagokat is be tudnak vonni a glettbetonjukkal. A másik, amiért ennyire imádtam őket az, hogy marha szép színekben dolgoznak, nálam a szürke és ez a szuper fekete (zuhanyokban) került be az enteriőrökbe. Harmony glettbeton."

"A hálószobában kialakított fürdőben az volt a koncepció, hogy ne legyen semmi ezüst, króm csak bronz és réz. A mosdók mindkét fürdőben márványok.

"A régi bútorok az Antik Szigettől származnak, nagyon szeretek velük dolozni. (két másik folyó munkámban is) Az a legeslegjobb bennük nemcsak az, hogy van egy hatalmas raktárjuk, ahonnan lehet válogatni a jobbnál jobb cuccokból, és az, hogy nagyon értenek a bútorokhoz, meg a fához, hanem az, hogy fel is újítják a náluk vett bútort, sőt hajlamosak és alkalmasak is arra, hogy együtt gondoljunk újra egy-egy bútort."

"A hálószobai fürdőben álló fiókos szekrényt pl. fele mélységre vették a kérésemre, lecsiszolták, beleaplikáltak egy régi varrógépasztalból kivett "R" betűt, aztán Minka lányommal készítettük el a végleges külsejét. "

"Haha, és a sarokban a hálóban igazán méltatlan helyen egy zöld, eredeti Philippe Starck szék lapul. Szegény. :)"

"A csodás Zoffany tapéta színeit kevertük ki, és úgy festettük rá a geometrikus formákat. Az Antik Szigettől van a disznóvágó asztal, amiből fürdőpultot alakítottunk ki velük, a gyönyörű dió étkezőasztal, amihez zárszelvényből lábakat hegeszttettünk, a román thonett székek, a kb. 100 éves 250 cm magas ajtópár, amiből tolóajtót készítettünk."

"A 44 db kávédaráló az évtizedekig tartó gyűjtőszenvedélyem eredménye, a gyűjteményem egy része. :)" 

"A magasból belógó hinta örök mániám, ezen a csodás teraszként funkcionáló párizsi (és vásárcsarnokos) panorámás folyosón egyszerűen muszáj volt két függőszéket feltennem."  

Gratulálok, Panka, ez nagggggyon klasszra sikeredett, köszönjük, hogy megosztottad velünk! :) Alig várjuk a következő projekteket… :)

Fotók: Kiss Csanád

SHARE:

11 megjegyzés

  1. A lépcső a konyha mellett hová vezet? :) Egyébként nagyon eredeti!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon eltalált - mondjuk az építészeti adottságok se belépő szintűek... -, és nagyon szépek a színárnyalatok. Úgy színes, hogy nem is olyan színes. A függőszékes képre a lányom (3,5 éves) reakciója: Bódog Kaácsonyt! :D

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

  4. A kiszuperált iMac a mániájuk, az elözőben legalább volt tér, (egy légtér volt az egész lakás kivéve a fürdő, itt is az, mert ez a megoldás csak vizuálisan választja el a két helységet)
    airbnb-re tökéletes de lakhatásra alkalmatlan semmi tároló felület sem egy rendesen zárodó ajtó, szerintem max egy egyedülállónak lenne jó.
    A szomszédok meg majd örülnek, hogy a turisták a függőfolyosón melegítenek be az estére :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te mekkora egy fikagyáros irigy gyökér vagy! Mutass már valami munkádat okostojás! Ja, és még mielőtt az hinnéd közöm van a lakáshoz, hát tévedsz.

      Törlés
    2. Ha valki racionális az már gyökér! Az irigységet nem értem, mire is kellene...

      Törlés
    3. Kedves RO AN! "A kiszuperált iMac" a mániájuk megjegyzést találod racionálisnak, vagy a filozofálgatást a lakás alkalmasságáról, amikor az deklaráltan airbnb-re készült…? Esetleg azt, hogy feltételezed 2 függőszékben borozgató emberről, hogy egy angol legénybúcsús csürhe szintjén üvöltözik majd?

      Törlés
    4. Kedves Petra!
      Mint leírtam airbnb-re tökéletes, de lakhatásra alkalmatlan, én személy szerint hétvégére se mennék egy ilyen lakásba mert zavarna egy rendesen zárodó ajtó hiánya és, hogy nem teljes értékű a fürdő, holott a galériával egyértelmű 2 párnak vagy két külön álló embernek szeretnék kiadni, persze egyéni, hogy ki mennyit hajlandó beáldozni a komfortjából.
      Mivel itt laktam és lakom a belvárosban határozott véleményem, hogy a belső udvar nem játszótér és rettentő idegesítő tud lenni, ha alattad melletted zajonganak, pedig közben pihenni szeretnél,ez napi probléma sok társasházban. A tapasztalat pedig az, hogy kis túlzással kiadják bárkinek a lakást hiszen így is kevés a vendég, csökkennek az árak, és szeretnék felpörgetni a megtérülést a kedves rövid távra lakást kiadók. Ha körül nézel akkor láthatod, hogy nem a múzeumok előtt áll a sor és a vendégek nagyrésze milyen célzattal érkezik Budapestre. A kiszuperált iMac meg szerintem sehogy sem illeszkedik az öszképbe, egy apple termék pont az ellentétje az egész koncepciónak.

      Törlés
  5. Szuper lakás. A gangon lógó üléseket hogyhogy engedélyezték? A mi (belvárosi) házunkban még cserepeket sem lehet a függő folyosóra kitenni tűzvédelmi okok miatt

    VálaszTörlés
  6. Kedves Petra!

    Nagyon tetszik a két mustárszínű fotel, sajnos nem találtam hasonlót a design oldalakon sem. Nem tudod véletlenül a nevüket?
    Előre is köszönöm a segítségedet.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.