2016. október 14., péntek

Saját Ház Projekt: fürdőszoba megtervezve

Nem tudom, mennyire vagytok képben az amúgy kusza költözés és egyéb ingatlan ügyeinkben, de most akkor megosztom veletek, hogy hamarosan tényleg elköltözünk "vidékre", Budapest mellé, Fótra.
Az okok egyszerűek: szeretném, hogy a gyerekek az erdőben játszanak, hogy szabadon jöhessenek-mehessenek az utcán, és legfőképpen: szeretnék lovakat tartani. Az új háznak van egy minden igényt kielégítő, 2 boxos istállója… :) A mostani tulajdonosok tavasz elején költöznek ki, akkor látunk neki az amúgy jó állapotú ház saját izlésünkre formálásához. Az irányvonalat már megosztottam Veletek ITT.


Tegnap hiretelen felindulásból megvettem egy mosdót a Goa Home-ban, ami be is indította a mechanizmust. Elkezdtem a fürdőszoba-hálószoba megtervezését.  A jelenlegi alaprajzot láthatjátok a fenti fotón, amely az alábbiak szerint néz most ki:

A hálószoba az előszoba felől közelíthető a meg a fürdőszobán keresztül. Ez nem gond, mert külön WC nyílik az előszobából. Per pillanat egy jó nagy, egyébként mindent elnyelő gardrób szekrény található a hálóban, a baj az, hogy ezzel aszimmetrikussá válik a szoba, és nagyon be van szorulva az ágy. Hát innen indultam neki a tervezésnek.

Úgy döntöttem, helyet fogok nyerni a háló térnek, mégpedig olyan módon, hogy összenyitom a két helyiséget… Olyan régóta vágyom már egy háló-fürdő kombóra, most elkészítem magunknak. Az életvitelünk, a napi rutinunk megengedi, hogy egy légtérben legyen a két funkció, a gyerekeknek pedig a tetőtérben található fürdőszoba tökéletesen megfelel.

Megszüntettem a kádat, nekünk csak egy zuhanyzónk és egy mosdónk lesz (az emeleten a zuhanyzót kádra cserélem, a gyerekek azt úgyis jobban szeretik). Még nagyobb gardróbot alakítok ki (2x2,5 métereset), ez fogja érzetre leválasztani a fürdő részt a hálóról.

A dizájnt tekintve rusztikusan elegánsan egyszerűt szeretnék. Egyelőre csak a fürdőszobával foglalkoztam, el is készítettem a montázsát.

Magasfényű fehér szekrényfrontokat választok. A padló az egész alsó szinten egészen világos színű simított cement lesz. Nem szeretnék nagyon csempézni sehol, csak ahol úgy érzem, muszáj. Ez igazából kizárólag a zuhanyzó két falát érinti, ide a Mirage Jewels Calacatta Reale burkolatából (itt) veszek 2 db 120x240-es táblát.

A gyönyörű sötétszürke pala mosdónkat egyszerű bontó asztalra helyezem, ilyeneket lehet kapni például az ArtKraftnál (itt).  Úgy érzem, hogy a mosdó szépségét minél egyszerűbb környezettel kell kiemelnem, ezért egy egyszerű falra ragasztott fazettázot tükröt csináltatok majd hozzá, és erre fogom felszerelni az - arany… - csaptelepeket. A mennyezet faszerkezetét fehérre festjük, innen lóg majd alá 2 Markslöjd Saddle (itt) függeszték a tükör egy-egy oldalán. Ebben mondjuk még nem vagyok 100% biztos, még meg kell néznem, hogy tudjuk szépen megoldani a mennyezeten az áram kivezetését. Ha nem jönne össze, akkor két egyszerű falilámpát keresek majd.

Hát ezekre inspirált a tegnapi mosdóvásárlás…. Nem baj, apránként az összes helyiséggel végzek. Ez lesz talán az első olyan otthonunk, ahol nem ad hoc jelleggel kerülnek be a bútorok, olyan suszter cipőjésen, hanem tervezetten, mintha a család egy rendes megrendelő lenne. Jövők persze majd a többi részlettel is!


SHARE:

9 megjegyzés

  1. Petra, az eddigi ad hoc otthonaitok is zseniálisak voltak! :D
    Nagyon bírom hogy ha más életmódra vágytok, akkor meglépitek, megteremtitek, lakhelyben is, stílusban is!
    Én nem aggódnék az elektromos vezetékek miatt... szerintem nagyon menő (kicsit ipari) a faszerkezeten kívül futó, látszó vezetékezés! ;)
    Sőt, szerintem a bontó asztalhoz nagyon vagány lenne a (nem lakkozott, de) fa színű mennyezet is, nem biztos hogy érdemes teljesen fehérre kenni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Eszter! Köszönöm! :) Nem szeretném fa színűn hagyni a menyót, mert sajnos elég kicsik az ablakok, viszonylag sötét a tér, ezért annyi fehéret szeretnék, amennyit csak lehet… Mindenben világosat fogok választani, a rusztikus fa egy-egy asztalban, dekor elemben fog bekerülni a térbe.

      Törlés
    2. Így érthető! ... a képek alapján reméltem hogy csak rosszkor, kevésbé profi fotós keze által készültek, azért volt gyér a megvilágítás :)
      Meg mondjuk a fa színá menyó némi belmagasságot is igényel :)

      Törlés
  2. Petra, a fürdőszobában a fa mennyezetet mivel kezelitek le? Nálunk is az van a készülő fürdőszobában, (nagyszülőktől örökölt kis parasztház konyhájának egy részéből kialakítva) de mindenki lebeszél róla, azt mondják el fog rohadni az egész a pára, gőz, víz hatására. Nekem pedig nagyon tetszik, én hagynám, de teljesen tanácstalan vagyok. Szerinted? Köszi a választ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Piroska! Itt már 15-20 éve fa mennyezet alatt van a fürdőszoba, és kutya baja… Igaz, lakkozva van. Szerintem olajozod, waxolod, és tuti nem lesz para…. Most nem azért mondom, de egy sima fürdőszobában is diszperziós falfestékkel van festve a fal (a mennyezet), és nem folyik rajta a pára. A fürdőszoba bútorokat fából, fa furnérból, vagy még kényesebb bútorlapból készítik, és nem púposodnak fel. Egy fürdőszoba nem egyenlő a gőzkabinnal! :) Nyugodtan hagyjátok meg a fát, ha azt szertnétek.

      Törlés
  3. Nagyon szép lesz! Elsőnek én is úgy indultam neki a fürdőnknek,h nem lesz csempe.Sajnos kénytelen voltam elfogadni, hogy a párom bizony totál nem fog figyelni arra,hogy vigyázzon a falra ráadásul mi még gyerek projekt előtt vagyunk szóval úgy gondoltam, hogy így esélytelen, hogy csempe nélküli fürdőnk legyen :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk a tetőtéri a fürdőnél merült fel, hogy egyben legyen a gardróbbal. A parapet miatt (minél több helyet be lehessen építeni szekrénnyel) és főleg, mert így egy ajtóval kevesebb kellene és meg tudnánk növelni a szomszédos szobát.
    Viszont félünk, hogy ha a szekrények bírnák is, az ott tárolt ruháknak nem lenne jó. Lassan 5 -en leszünk (ebből két gyerek együtt szokott fürdeni, a harmadik még fogantatás alatt :) és még a wc is bent lenne (bár ez kevésbé lenne használva, de akkor is).
    Mit gondolsz Petra? Valkinek tapasztalat, vélemény?

    VálaszTörlés
  5. Kedves Petra!
    Örömmel olvastuk, hogy Fótra költöztök a közeljövőben. Így talán egyszerűbben össze lehet veled futni. Fótiként szívesen segítünk bármiben, ha tudunk. Aztán, ha túl lesztek a költözés procedúráján, akkor szívesen meghívunk benneteket egy pizzára!

    Péter és Kriszta



    VálaszTörlés
  6. Szia Petra!
    Arany vagy réz csaptelepeket honnan szerzel be? Nézegettem itt-ott, de itthoni forgalamzoknal eddig csak a gagyi kategoriaban talaltam. Jo minosegut hol lehet beszerezni?
    Köszi
    Zsofi

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.