2017. február 22., szerda

Tapéta a zuhanyzóba?

Manapság sok helyen hirdetik magukat az olyan tapéták, amelyeket kifejezetten vizes helyiségbe javasolnak, adott esetben zuhanyzóba is. Megmondom őszintén, hogy bár gondolkodtam rajta, még nem alkalmaztam ezt a megoldást. A mostani fürdőszoba tanfolyamon kérdeztek rá, hogy tulajdonképpen mi a véleményem erről.

Hangsúlyozom, hogy nincsen tapasztalatom a témában, de véleményem azért igen… Tehát, a vinyl egy tökéletesen vízálló műanyag dolog, hogy mást ne említsek, vinyl padlóval rengeteg, és csupa pozitív tapasztalatom van, igaz ezek kicsit vastagabbak… Na, de miért ne lehetne egészen elvékonyítani ezt a vinylt, és így tapétaként használni? Rugalmas, tehát valószínűleg jól ellenál a mechanikai behatásoknak, és elég biztosan vízálló. Azt gondolom igenis működőképes lehet a dolog.

Minden kevésbé megszokott megoldásnál van bennem azért egy kis félsz… A tapéták általános gyengéi az illesztésben keresendők: még száraz környezetben is képesek kicsit feljönni, pláne a vinyl esetén. Márpedig, ha az illesztés felpödörödik, akkor alámegy a víz, és felpuposítja a tapétát, végső soron pedig ledobja magáról. Ez a probléma szokott felmerülni Tikkurila zuhanyzóba is javasolt vízzáró rendszerével… Mechanikai sérülést kap a fal (pl. erősebben nekicsapódik a zuhanyrózsa), amitől megreped a kemény, alsó, víztaszító réteg, befolyik a víz, és ledobja magáról az egészet egy jó nagy foltban… Szóval nem tudok 100%-ban megbízni a dologban. Biztos vagyokb benne, hogy olyan helyen, ahol nincs állandó és nagyon brutál vízhozamnak kitéve (például egy kád oldalán, ahol a kádat nem használják állandóan zuhanyzáshoz), ott teljesen megfelelő a megoldás, de kicsit félek tőle egy minden nap többször használt zuhanyzó esetében.

Kérdésem: van valakinek hosszútávú tapasztalata a témában? Olyan jó volna, ha megosztaná velünk! Köszönöm!!!
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.