2017. szeptember 25., hétfő

SajátHázProjekt - Bemutatom a kész házunkat!

Hát ez a pillanat is elérkezett… Egy-két apróságon kívül azt lehet mondani, elkészült a házunk!!! :) Bár június végén beköltöztünk, folyamatosan alakult még a helyzet, és végül a konyha volt az a helyiség, aminek elkészülését meg kellett várnunk ezzel a poszttal. Persze megérte, de ennyire ne is szaladjunk előre, haldjunk szépen, sorban, kintről befele, lentről felfele.

Amikor házat kerestünk, nem lőttem be a stílusát. Tudtam, hogy Fót érdekel (ehhez a Budapest melletti településhez van legközelebb a gyerekek iskolája), tudtam, hogy szeretnék karámot, hogy a lovakat otthon tartsam, és tudtam, hogy természeti környezetbe vágyom. A kör már így is elég beszűkült, nem gondoltam stílusbeli megkötésekkel tovább nehezíteni a dolgunkat. A házunkat lóhátról pillantottam meg először egy tereplovaglás alkalmával. Egy természetvédelmi övezetben található, az ide vezető úton összezárnak a fák lombjai, aki nem tudja, nem is sejtheti, hogy az erődben még lakóházak találhatók.

A család nem fogadta osztatlan örömmel a költözési szándékomat, de ezt a házat meglátva tudtam, hogy itt mindenki lelkes lesz. A gyerekeket a medence fogja végleg meggyőzni, Danit meg a házat körbeölelő erdő. Így is lett. Nem vártunk sokat, leelőlegeztük, majd eladtuk a budai lakásomat, aminek az árából meg is vásároltuk új otthonunkat.

Klasszikus erdei hangulattal vettük át:

Én viszont megfogalmaztam magamnak, hogy ennél egy sokkal nyitottabb, világosabb házra vágyom, olyan provence-os hangulatra… Tudtam, hogy a sárga falakat fehérre szeretném festetni, az oszlopokat egy ettől kicsit elütő világosszürkére, csak a spalettákkal voltam kicsit gondban. Sokat kutattam… A kéket/zöldet elvetettem, mert túl "divatosnak" éreztem, a szürke is szóba került, de azt meg uncsinak gondoltam… Végül - rengeteg fotót átnézve - beleszerettem egy amerikai, fekete spalettás erdei faházba. Arra jutottam, hogy ez nálunk is szuperül működhet, és hogy ez a fekete szín a bejárati ajtónak is milyen jól állna. Amikor ezt elmondtam az itt dolgozó mesterembereknek, kiröhögtek, hogy halottasházat tervezek… Nem volt olyan gúnyos a kacaj, miután elkészült a ház. Nem lepődnék meg, ha hamarosan néhányan átfestenék a saját otthonukat…

Bár soha nem jutna eszembe a nulláról pont ilyen tömeget építeni, mégis imádom a végeredményt! Nagyon szeretek a teraszon ücsörögni (a fedett terasz zseni…), vagy a medence melletti acapulco fotelekben borozgatni esténként, és csak nézegetni a kivilágított házat.


A teraszon - a nagy bejárati ajtó melletti egyik oldalon - egy félbevágott régi padláslétrát (Woodelier) támasztottam a falnak. Erre hajtom rá a hűvösebb estére tartogatott pokrócokat, pórázt, kalapot akasztok rá. Nem csak dekoratív, de tök praktikus darab. Az ajtó másik oldalára egy üveges szekrénykét helyeztem el (Ikea Fabrikör), ebben dobozok vannak (gyufával, kutyakakis zacsival, mindenféle elengedhetetlen kütyüvel), és itt találhatók a medencézéshez beszerzett fürdőlepedők is. Az étkező asztal régi darab, a Vaterán vásároltam, körülötte a székek egyszerű Ikea (Holmsel) darabok. Nem baj, hogy nem drágák, a kutya - aki eddig egész jól viselkedett - most elkezdte lebontani őket… :(
Talán már uncsi, de a függöny és a szőnyeg is Ikea (szeretem ezeket az egyszerű és olcsó darabokat, nem rikít róluk, hogy tucatáru… Vivan és Hodde). Az asztal feletti lámpákat a Kikában találtam meg, sajnos nem emlékszem a nevükre, és a weboldalon sincsenek fenn.

Biztos nem jutott volna eszembe tornácos jellegű házat építeni, pedig nagyon klassz dolog! Igaz, a szobákat sajnos leárnyékolja, de a teraszt ez teszi intémmé és hangulatossá. Nyáron rengeteget ültem a függő fotelemben (Eligo Dondolo), amelyet nagy kedvezménnyel online rendeltem az egyik kedvenc oldalamon, a MONOQI-n. Vigyázzatok, meg ne nyissátok, mert oda a fél vagyonotok, az tuti… :)

A különleges régi padot szintén a Vaterán találtam, ezt még szeretém kicsit átfesteni, de ez már jövő tavaszra marad. Bár igazság szerint megszerettem ezt a barna színt is. 
Bentről kifele is jó a látvány… 

A házban kezdjük talán a konyhával, amit egész egyszerűen imádunk! Dani nagyon megdícsért, hogy minden mennyire profi és kézreálló… Tiszta mázli, végül is ezt tanítom (TÉRTANODA)… :)
Szentelek majd egy külön posztot a konyhabútor elrendezésének, most csak kívülről mutatom meg.
A konyhafal festett fehér MDF anyagból készült, a fenyő frontok pedig egy spéci rétegelt lapból, amely eredetileg házak homlokzatának burkolására szolgál. Ezt Gáborék (Borda Műhely) szépen kikefélték (hogy jó rusztikus legyen). A pult a Mirage JW 12, 120x240-es lapokból készült a Csempe Doki jóvoltából. 
A konyha mellett nagyon tágas étkező található. Az asztalt Vácról rendeltem a VF Antikvitástól, ez náluk sztenderd készlet. A padot egyedileg csináltattam. A székek eredeti Vitra Pantonok, a PointZero-tól. A fehér váza egy nagyon régi Ikeás darab, a benne található mű eukaliptusz ág szintén Ikea, de új, a gyümölcsös tálat Bécsben vettem az Interio-ban. A kék párnák a padon a Mömaxból jöttek, a fekete-fehér párnák Jysk-ös darabok.  Az óriási fehér függesztékek a Normann Coppenhagen ikonikus Bell lámpái (itt), ezeket meg lehet rendelni az Újlipótvárosban a Mobili Mania-nál. 

A festményt a Galéria Savarián vettem hirtelen felindulásból, de egészen megszerettem… :) A hasított bőrcsíkokból készült RUG SOLID szőnyeg szintén dán termék, ezt is a MONOQI-n vettem. Nagyon szeretem.

A teherautó gumiból készült kosár, amelyet mi fatartónak használunk egy bécsi lakberendezési kiállításról került hozzánk, és már a harmadik otthonunkban szolgál hűségesen. Az egyszerű minimál kandallót Ferencz Lukács építette, akivel már nagyon sokat dolgoztam együtt, és akinek a tanácsaiban, vagy munkája minőségében még soha nem csalódtam.
A simított cement padlót Havelka Zoli (beton-dekor) készítette nekünk a legnagyobb gondossággal, és őszintén mondhatom, csodálatosan szép lett a végeredmény. 
Folytassuk a nappalival….
A kanapét (Big névre hallgat) még régen vettük az IDdesignban. Szeretjük, de el kell mondanom, hogy nem valami jó minőség (össze-vissza vannak a varrások, elég gagyi a tömés), és nagyon paraszt volt a kiszolgálás/szervíz. Az álló lámpa egy Serge Mouille replica és egy angol cégtől rendeltem, amely azóta csődbe ment. Nekem szerencsém volt, még éppen megkaptam a lámpám… A fekete Egg Chair szintén replica, ezt is annyira régen vettem, hogy az - egyébként magyar - cég szintén megszűnt már. A szőnyeget Isztambulból hoztuk - van már annak is majd' 10 éve - de hasonlóakat lehet venni "patchwork" címszó alatt a Carpetvista oldalon. Én már kicsit unom, az elmúlt években eléggé elcsépelték, szerintem le fogom cserélni egy "vintage koptatottra". A két dohányzóasztalt a GoaHome-ban vettem nem olyan régen.

6 db Ikea Malm komódott vettem, amikor akciós volt, nem tudom, képben vagytok-e, de ez az Ikeának a legnehezebben összeszerelhető bútora, agyf.szt kaptam, mire mindet összeraktam. A második után már azzal szórakoztam, hogy papír nélkül, és időre raktam össze, hogy saját rekordokat döntögessek… :) A képeket az utazásainkról hoztam (Buenos Aires, New York, London), és most bekereteztettem őket.


A nappaliból a fürdőszoba-hálószoba helyiségbe jutunk. Itt található a hastok asztalból készített fürdőszoba pult (Jófogás), amelyre a GoaHome-ban vásárolt kő mosdótálat tettem. Ez volt egyébként az első darab, amit az új háznak vásároltam! :) A csaptelep Kludi, a képkeret régi Ecseri piacos, a falilámpák Vaterások. A szőnyeget a HandM Home-ban vettem, a szépséges szennyestartót a ZaraHome-ban. A Mirage JW12-es egybe lapokat a Csempe Doki vágta méretre, az üvegkabint a Üvegfarm építette egyedileg.  Az egyedileg felépített zuhanytálcát szintén a Beton-Dekor kente le mikrocementtel. 


A fürdőszobát a hálószobától egy kétoldalról használható gardrob szekrény választja le. A fürdő felőli Danié, a háló felőli az enyém. Egymásnak fordítottam 60 cm és 40 cm mély Ikea Pax elemeket így lett összesen 1 méter mély a szekrény.


A falilámpákat az AliExpresszről rendeltem (szintén Serge Mouille replica),  az éjjeli asztalkák a Vivréről vannak. Óvatosan rendeljetek innen drágább cuccokat, mert mindegyikkel megjártam, és sajnos - miután az építkezés csúszása miatt nem néztem meg időben a dolgokat - nem vették vissza őket. Tök drága és törött komódok maradtak így rajtam. Külön asztalost kell majd kerítenem, aki javít a furnérozásukon, vagy - egy üveg pálinkát beszopva közben - eltüzelem az egészet, és leírom elsüllyedt költségnek… 240.000 Ft… Hahaha…. Sajnos ezek az éjjeli asztalkák is elég girbe-gurbák, tök béna az illesztésük. Amúgy szépek.


A nagyon menő egyedileg gyártatott (220 cm hosszú) táskarugós matracunkat egyszerű raklapra helyeztem el, és a falra mosható festékkel festettem "ágytámlát" - amíg kicsit "megerősödünk" és megrendelhetem a csoda-bőr ágyamat… :) A konstrukció egyébként nagyon bevált - jó masszív. A matrac meg így is - úgy is szuper kényelmes. Szóval imádunk itt lenni! 

Az ágy fölé került a legeslegnagyobb kedvencem, amely az összes otthonomba jön velem rendületlenül. A Tornai Gyula néger kisfiújáról készült képet apukámtól kunyiztam el még az elköltözésem alkalmából… :)

Ezzel "bejártuk" a földszintet (kimaradt - különösebb izgalom híján - egy kis WC, egy háztartási tároló helyiség és egy lépcső alatti gardrób). Induljunk az emeletre, ahol két gyerekszoba, egy gyerekfürdő, egy mosókonyha és egy vendégszoba található. A mosókonyha berendezése még nincs kész, ezért erről most nem mutatok képet, de a többi már egész szépen alakul.

Ahogy felérünk a lépcsőn a közlekedőben a gyerek-hencsergő található. Ide került be a Ligne Roset garnitúra néhány könyvespolc társaságában. A gyerekek - szerencsére - nagyon sokat olvasnak, már alig tudom hova rakni a rengeteg könyvet. 

Innen nyílik a két gyerekszoba. 

Léna éppen hazaérkezett, amikor eljutottam a szobájához, és kiszórta a Legóit játszani.  
(Fekete kosár - HandM Home, ágy - Ikea, Tapéta - Terry Toucan by Scion)

Szása szobájával se volt kedven sokat teketóriázni, úgyhogy a hevenyészet beágyazás után - minden sz.rt a földön hagyva - lekaptam… (Ágy Ikea - fehérre lazúrozva, szőnyeg - dédnagymama, láda - Vivre)
(Asztal - ArtKraft, térkép - vidéki lomis, piros szekrények - Ikea, szék - Möbelkunst). 

Ezen a szinten van még egy lakószoba, a vendégszoba… Az ágyat, a szőnyeget, a lámpákat és a párnákat is az Ikeában vettem. Az éjjeliszekrénynek használt ládák a Vivréről érkeztek. Ezek speciel klasszak. Itt szoktunk egyébként teregetni is a hétköznapokban.
És az emeletre kialakítottuk még a gyerekek fürdőszobáját. Ide került az aranyos, kék pöttyös burkolat (Equipe Caprice Deco - többek között a Rokfortban megvásárolható). A házban itt található kád, amelynek egyik oldalán behajtható üvegfalat alakítottunk ki a kényelmes zuhanyzásért. Ezt nem tudom megmutatni teljes valójában, mert annyira apró az egész fürdő...

Az üvegfal kis része itt látható, és az is, milyen vízköves… :) Amúgy gyorsan és könnyen takarítható, csak már nem volt rá érkezésem egy ideje. Ebbe a fürdőbe egyszerű ikeás mosdó került (ami alatt - most látom - egy tubus Elmex bújt el…). Látszik, hogy az utolsó képeket már nagyon összecsaptam.

És ne feletsük ki azokat, akik miatt ez az egész költözés megvalósult. A telek alsó részén, kicsit szeparáltan, de mégis a házból is beláthatóan ott vannak a lovak… :) A foltos Kara, akivel nap, mint nap hatalmasakat tereplovagolok, és a kis Titán, akinek még sok tanulnivalója van, de nemsokára Léna megbízható partnere lesz.



Hát így lakunk most. És mind imádjuk!






SHARE:

22 megjegyzés

  1. Kedves Petra! Elismerésem, gyönyörű! Sok boldogságot a csodás otthonban! Milyen fűtés van a házban? Az emeleti szobák és közlekedő padlója pontosan mi (mely termék)? Köszönettel: Egy házbővítés elő álló, régi olvasód

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm! Alul padlófűtés, fenn radiàtor. Az emeletre Kaindl Farco Trend került, itt írtam már róla: http://www.terkultura.com/2017/04/a-barkacsaruhazak-csapdaja.html?m=1. Sok sikert (türelmet, kitartást, kötél idegeket) a bővítéshez!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm a gyors választ! :-)

      Törlés
  3. Nagyon klassz gratulálok! :)
    A pajta projektre vagyok iszonyú kíváncsi, ugyanis anno annak megvásárlása bennünk is felmerült, ezáltal még érdekesebbé vált számomra!

    VálaszTörlés
  4. Szervusz Petra!
    csodás :)
    köszönöm!
    Marcsi

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik, pont megfelelne! :D A cementpadló érdekelne, ez nyilván önterülős megoldással készül....De milyen vastagságban?
    Köszönöm az élményt!
    Szilvia

    VálaszTörlés
  6. Kedves Petra!
    Gratulálunk az új otthonotokhoz, magának mindig kritikusabban dolgozik az ember. Az IDdesignra tett megjegyzésedre szeretnék reagálni. "A kanapét (Big névre hallgat) még régen vettük az IDdesignban. Szeretjük, de el kell mondanom, hogy nem valami jó minőség (össze-vissza vannak a varrások, elég gagyi a tömés), és nagyon paraszt volt a kiszolgálás/szervíz." - Úgy látom valóban komoly sebeket hagytak benned az akkori kollégáim, ha ennyi év távlatából is ennyi a véleményed a márkáról, amit nagyon sajnálok. Az egyik hogy se akkor se azóta nem jelezted felénk, hogy problémád lett volna a termékkel vagy a kollégával. Ez a kanapé az egyik favorit, több tucatot adunk el belőle, eddig minimális reklamációval. Talén néhny gomb esett le 1-2 helyen, de ekkora számnál ez elhagyangolható és természetesen azt is orvosoltuk. A másik a kiszolgálás színvonala. Ez egy örök rékfenéje a hazai kiskereskedelemnek, főleg manapság. Én és kollégáim nap mint nap azon dolgozunk hogy vásárlóinknak, illetve nektek lakberendezőknek minden igényét kielégítsük és naprakészen segíthessük munkátokat. Ennek tükrében nem érzem fairnek fenti soraidat. Javaslom legközelebb jelezd felénk ha valami nem nyerte el a tetszésedet, mint hogy évekig magadban tartva kiadd magadból egy ilyen remek téma kapcsán.
    Üdvözlettel: Mosolygó András IDdesign

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves András! Köszönöm, hogy reagálsz! Nem szeretnék itt a neten - megint - belemenni, eddig kétszer vásároltam magamnak nálatok, mindkettő problémás volt. Sajnos törlődtek az erről szóló kommentek, pedig éppen te magad reagáltál az észrevételeimre a lepattogzott festékű asztal kapcsán, és nem éppen kedves stílusban. A kanapé rossz varrását is jeleztem felétek anno. Én úgy érzem, egyik megkeresésem se úgy menedzseltétek, ahogy ezt elvártam volna, ezt - ahogy a pozitív tapasztalatokat is - megosztom a személyes blogomon. Már csak azért is érdemes, mert - úgy tűnik - a problémát már elfelejtettétek, úgy viszont nehéz fejlődni. Márpedig a reklamáló klienst egy jó ügyfélkezeléssel elkötelezettebbé lehet tenni, mint az eleve problémamenteset (bocs, ez az "eredeti" szakmám... marketing, azon belül ügyfélmegtartás/ügyfélelégedettség...). Amúgy szeretem a kínálatotokat, így lehet, hogy az alapvetően kellemetlen élmények után még ügyfeleket viszek hozzátok. Sok sikert kívánok a továbbiakhoz! Üdv, Petra

      Törlés
    2. Hát ez most igen kínos lehet Andrásnak :-)

      Törlés
  7. az utolsó kép divatmagazinba való ;) összeillő páros

    VálaszTörlés
  8. Ejha, azt hiszem, erre mondják, hogy mesteri munka. :-)

    VálaszTörlés
  9. Csodaklassz lett, Petra, gratulálok!
    Meg tudod mondani, hogy a Serge M. replikákat melyik Aliexpresses eladótól rendelted? Régóta szemezek velük, de nem mertem egyelőre rendelni.
    Köszönöm.
    Sok boldogságot az új otthonotokban!
    Annamária

    VálaszTörlés
  10. Hát mi is NAGYON IMÁDJUK, és lécci időnként ÍÍÍRJ!! CSÚCSszuper a ház. Köszi: Kati Győrből

    VálaszTörlés
  11. Isteni lett!
    Petra, Te vagy az én magyar lakberendező büszkeségem! (külön puszi Andrásnak adott válaszodért)
    Csókok Hannoverből, Andrea

    VálaszTörlés
  12. Gratulálok, nagyon ízléses! Egy kérdés: a konyhában használt márványmintás nagyméretű lapot Magyarországon ki forgalmazza? Előre is köszönöm válaszod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, köszi! V. Ker Zoltán utca, Rokfort. Itt vettem, de van máshol is!

      Törlés
    2. Köszönöm szépen válaszod.

      Törlés
  13. Szia Petra! Először is gratulálok! Látom, simán teszel szőnyeget a padlófűtésre. Nem félsz, hogy lefogja a fűtést? Vagy erre is van esetleg vmilyen tanácsod, mint oly sok mindenre? Szőnyegvastagság vagy szőnyeg anyaga, ilyesmi? Most hogy közeledik a tél, érzem a nappalinkban a szőnyeg puszta látványa által nyújtott meleg érzet hiányát, de a fent említett okokból nem mertem még szőnyeget vásárolni. A burkolat amúgy önmagában is gyönyörű, Colorker/WoodSoul/Camel. Előre is köszi a válaszod és sok boldogságot a házhoz! Anikó

    VálaszTörlés
  14. Kedves Petra!

    Szuper lett a felújítás és a cikk róla. Érdekelne, hogy van-e valamilyen hozzávetőleges számításod arról, hogy mennyibe került maga a felújítás (bútorok nélkül, de a konyhabútort, fürdőszoba bútort beleértve)? Nem a konkrét összeg érdekelne, hanem iránymutatás, hogy m2-re vetítve nagyjából mibe kerül egy ilyen projekt.

    Köszönjük: egy hasonló projekt előtt álló olvasód

    VálaszTörlés
  15. Bocsi, Szása szobájánál a hevenyészett-et két t-re kellene javítani. Azért írok ide, mert nem lehet üzenni. Üdv.Erzsébet

    VálaszTörlés
  16. szia az erdekelne, hogy hogy valt be a haloval egy legterben levo furdo. para penes szellozes szempontbol.. mi is erre keszulunk es jo kenne tudni, mire lehet szamitani... koszonettel zsuzsa

    VálaszTörlés
  17. Szia Petra,

    A simitott cement padlo erdekelne, legfokepp nem tul hideg e tavasszal vagy osszel amikor meg nem kell futeni. Mi most epitunk hazat, laminalt padlora gondoltunk mert a keramia padloburkolatokrol mindenhol azt halljuk hidegek ha nincs bekapcsolva a futes. Ket kis gyerekunk van, sokat jatszanak a foldon. Es ez a cement padlo az ugy nevezett vekony microtopping modszerrel volt csinalva? megkerdeznem a havelka zolit akit emlitettel csak a link ami a nevenel van nem mukodi. Koszonom a valaszt.


    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.