2016. január 19., kedd

Szuper-trendit szuper-olcsón


Tele az Internet gyönyörű lakásokkal, mindenki elájul tőlük, pedig mennyire egyszerű összrakni őket! Ennek a letisztult svéd lakásnak a bebútorozása - elméletben - pont negyed óráig tartott….

Hadd mutassam meg, mit csinálnék!

Először is egy világosra lazúrozott fenyő hajópadlót raknék le. A neten kutatva találtam egy mestert (most a fotó miatt kerestem - Molnár Kálmán - ITT), egyébként bármely kivitelező megoldja és ez nem egy drága dolog.
Mindent fehérre festenék, és indulna a bútorozás…

Hátul láttok egy polcos elemet. Ez bizony a jó öreg Ikea Vittsjö (ITT) fehérre festve.
Gondolom, most a leginkább az érdekel Titeket, melyik az a lámpa, amely mindegyik trendi lakásban ott van - itt pedig a nappaliban… Meg kell örvendeztesselek Benneteket, mert itthon is kapható, ráadásul nagyon olcsó. Egy dolog van csak vele. A réznek látszó foglalatok festve vannak, és marha rondák. Ezeket érdemes lefújni matt feketére, és így kb. 16.000 Ft-ból megvan életetek lámpája. :) ITT

Egy egyszerű fekete szőnyeg is kéne alá. Most nem találtam rongyszőnyegben tetszetőset, de imádom az Ikeának a Basnas szőnyegét, kicsit világosabb, szerintem még jobban is néz ki, ráadásul nem annyira kényes, rakjuk be azt… ITT
Innen még hiányzik egy jó arany asztal. Láttam nemrég hasonlót Müller Mónikánál (Balassi Bálint utca), nem is volt eszement ára. Ha meg olcsón szeretnél egyet, fúj le egy Vittsjöt magadnak, ahogy Anna María tette. 

Itt az étkezőbe pedig jöhet az örökös jolly joker, a klasszikus Thonet. 8000 Ft/db-ért már tökéletes állapotút lehet szerezni a netetn. Ezt például INNEN néztem ki. (Asztalnak mindegy, mit választotok, egy jó nagy és szép világos terítőt tegyetek rá. Egy egyszerű, fehér lábú darab illene leginkább a képbe).
Az asztal felett kedvenc ikeás lámpám található, a SINNERLIG, természetesen már a saját étkezőasztalom felett is ott lóg… :) ITT
Aztán vegyél egy antik (jellegű) vitrint, és fesd fehérre. Ha meg nincs kedved vele szórakozni, keress egy szépen elkészítettet. Én a Galéria Savarian most találtam tök jókat. ITT.

A lakás fotója: Alvhem Makleri
SHARE:

4 megjegyzés

  1. Nagyon szeretem a blogodat! Ez különösen inspiráló bejegyzés! Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  2. Thanks for featuring my table! And I love how you show how to decorate in an easy and cheap way.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Petra!
    Megkérdezhetem hogy az 5 karos lámpa réz színű foglalatát milyen festékkel fújtad le?

    Köszönöm előre is a válaszodat!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.