2016. április 5., kedd

Construma: gyertek a MAGYAR DESIGN standra!

Mitől lesz az otthonod több, mint egy igényesen megtervezett "közhely"? Mitől lesz egyedi? Különleges és sikkes?

Ez a kérdés sok mindenkit foglalkoztat. Tele az Internet jó példával. Ha nézegetjük a magyar portálok, magazinok - tervezők, vagy tehetséges laikusok által megálmodott - hazai enteriőrjeit, szembetűnő a "nemzetköziségük". A megjelenő lakások legtöbbje ugyanúgy lehetne francia, svéd, mint magyar. Hát igen, közhely, de ez a globalizáció: nem csak a ruhákat kapod meg egyenüzletekben, de a designer bútorok (és másolataik) is ugyanúgy elérhetőek itthon, mint bárhol a világon, így aztán a divat uniformizálódik. Ugyanazt veszed meg Moszkvában, mint Budapesten.
A világon mindenütt jellemző, hogy a stílusos otthonban megjelennek a designer darabok: egy-egy Vitra, vagy Ligne Roset darab, Arne Jacobsen fotel, és így tovább. Ez nem pénz kérdés ám! Nem kell telepakolni otthonunkat drága darabokkal, egy-egy különleges, szoborszerű bútor is megteszi, hogy jelezze, lakója érti és szereti a designt. Ez már-már státusz szimbólum.

De nem vált-e elcsépeltté számos, sok otthonban megforduló designer darab máris? Szinte nincsen lakás Eames szék, vagy Tom Dixon lámpa nélkül… Nem akarunk ennél többek lenni? Egyediek? Különlegesek? DE és LEGYÜNK is!

Ruhában már divat magyar tervezőtől választani. Persze, hiszen a kis szériás, jól megtervezett és csodálatos darabokért (például Áeron, Nanushka, Use, Nubu) még mindig sokkal kevesebbet fizetsz, mint mondjuk egy Gucciért, ráadásul nem csak az egyedi szabás és anyaghasználat tesz majd különlegessé, hanem az is, hogy jó ügyet szolgálsz (magyar tervezőket és általuk teremtett munkahelyeket támogatsz).
A lakberendezési piacon lassaban ocsúdunk, pedig a bútortervezésnek nálunk nagy hagyománya van… De tendencia megint pozitív: egyre erősödik a friss, világot látott tervezői gárda, sok-sok tehetséggel, készülnek az ötletes és szép bútorok, kiegészítők. Szóval most szólok: hahó, lehet őket betervezni, használni, megvásárolni!!! :)

Gyertek el a CONSTRUMA - OTTHONDesign kiállításra, látogassagok ki a MAGYAR DESIGN standra (G pavilon 305A), és ismerkedjetek meg a hazai tervezők munkáival! Nézzétek meg, hogy milyen szépen mutat egymás mellett a Hannabi kanapéja, Codolagni lerakóasztala, és a MOHA design Blump lámpája.  Ismerjétek meg Orbán Orsi, Debrei Nóri, Novák Gergely, Pető Katalin - és még sorolhatnám a rengeteg tehetséges tervező - nevét és munkáit!


Én is ott leszek!!! Szombaton (azaz április 9-én) 11-től 15-ig biztosan, de előzetes bejelentkezés, vagy fokozott érdeklődés esetén tovább is, hogy ingyen tanácsadással segítsem a választásotokat. Hozzatok fotókat, tervrajzokat, és átbeszéljük a problémáitokat. Persze nem csak a MAGYAR DESIGN standon található termékek elhelyezésében, választásában, hanem bármilyen más kérdésben is bátran fordulhattok hozzám. Elrendezéssel, burkolat, szín és anyagválasztással, vagy bármilyen lakberendezési kérdéssel kapcsolatban várom kérdéseiteket a helyszínen. Gyertek, ismerkedjünk meg személyesen is! :)
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.